CIJELI SVIJET PRETRAŽUJE HRVATSKU The New York Times objavio sliku Dubrovnika

Autor: ‎Ellie Leoni‎ Autori fotografija: New Your Times/ Instagram
Jedan od najuglednijih svjetskih medija, The New York Times objavio je sliku Dubrovnika na svojoj Instagram stranici, a koju je fotografirao dubrovački fotograf Zoran Marinović.

Seriju od četiri slike u nizu koje predvodi fotografija Dubrovnika, odnosno ona koja pokazuje masu u Gradu zgusnutu oko Orlandovog stupa ispred crkve sv. Vlaha, objavio je The New York Times, a boljeg dokaza i čistije potvrde o tome da se radi o svjetskom uspjehu i važnosti ne treba tražiti.

Osim fotografije Dubrovnika koju je ovaj ugledni svjetski medij objavio, tu je i tekst u kojem također spominje Grad, a istog prenosimo u cijelosti.

'Popunili su Stari Grad u Dubrovniku i Vieux Port u Marseilleu. Okupili su se ispred divovskih ekrana u Londonu i okupirali barove u Briselu. Od ranog jutra u utorak do kasne noći u srijedu, Belgija i Francuska, Engleska i Hrvatska su zemlje koje su došle do trenutka kada je u njima sve zaustavljeno osim nervoznog predviđanja rezultata polufinala Svjetskog prvenstva. Utjecaj Fifinog Svjetskog prvenstva se proteže daleko van granica zemlje domaćina. Onim zemljama koje su dosegle krajnje faze prvenstva, posljednje utakmice postaju središnji nacionalni događaj, nešto što se događa kod njih doma.

Za vrijeme utakmice između Francuske i Belgije koja se igrala u utorak odnosno za vrijeme utakmice između Hrvatske i Engleske koja se igrala u srijedu, u svim gradovima navedenih zemalja kao da je vrijeme stalo. Milijuni ljudi, bez obzira jesu li ostali u svojim domovima ili su bili u javnosti, bili su kao prilijepljeni za svoje televizore odnosno ogromne ekrane ispred njih. Poslali smo četvero fotografa da fotografiraju trenutke naslućivanja i predviđanja rezultata,' napisao je The New York Times u svojoj objavi na službenoj Instagram stranici te priložio fotografije sa mjesta spomenutih u tekstu.

Popularni Članci