CRO COP OPET POBIJEDIO Ne mogu mu ništa godine, veseli se u Japanu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Mirko Filipović (44) opet je ušao u ring.

Mirko Filipović prekidom je u japanskoj organizaciji Rizin pobjedio Roquea Martineza. 

Amerikanac je bolje ušao u borbu, nekoliko puta je zaprijetio low-kickovima, a vidljivo je bilo kako želi Mirka uzdrmati udarcima po nogama. Nakon tri minute Mirko je prvi put pogodio Martineza krošeom, ovaj se brzo oporavio od toga, ali ne i od lakta koji je uslijedio u petoj minuti prve runde.

Cro Cop je suparniku raskrvario čelo, a nakon kraćeg pružanja liječničke pomoći, odlučeno je da Martinez ne može nastaviti borbu i Mirko je mogao početi slaviti.

Cro Copu ništa ne mogu ni godine, ali ni teške ozljede. Zadnju je zadobio prije više od četiri mjeseca, koljeno je završilo pod nožem, mnogi su mislili da je to kraj velike karijere s obzirom da su u pitanju bili prednji križni ligamenti.

Filipović iza sebe ima čak 36 pobjeda, ali i najbolji pozitivni niz otkako je 2001. godine krenuo u MMA. Mirko u novi meč na Rizinovoj priredbi ulazi s osam uzastopnih pobjeda od kojih je sve ostvario prekidima.

Cro Cop je deset centimetara viši (188-178), a gotovo jednako su teški, jer je Filipović ima 109,4 kilograma, a Martinez 400 grama manje.

Popularni Članci