Dubravka Šuica iz Strasbourga: Parlament nastavlja s radom, želimo pokazati da nas ne mogu uzrdmati iako smo zabrinuti

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Ivona Butjer
Europarlamentarka Dubravka Šucia javila iz Strasbourga u kojemu se sinoć dogodio teroristički napad. 

- Centar grada je okružen jakim sigurnosnim mjerama i ne može se prići, a zastupnici tijekom jutra pomalo dolaze u zgradu Parlamenta. Mjere sigurnosti su na najvećem stupnju na svakom koraku grada - kazala je Dubravka Šuica koja je sinoć do tri sata poslije ponoći bila u Europskom parlamentu skupa s ostalim zastupnicima i zastupnicama nakon čega su pošli u hotele. Šuica je za Dubrovački dnevnik kazala kako danas nastavlja rad Parlamenta, ako to bude moguće, standardnim ritmom.

- Ne želimo pokazati da nas mogu uzdrmati iako smo jako zabrinuti - istaknula je Šuica dodavši kako europarlamentarci iskreno žale za žrtvama. 

Inače, tri osobe su poginule, a dvanaest ih je ranjeno u krvavom napadu koji se dogodio sinoć oko 21 sat u centru grada kada je naoružani napadač otvorio vatru u blizini Božićnog sajma nakon čega se dao u bijeg.

- Na žalostl, danas svatko može biti žrtva. Sličnu situaciju sam doživjela u Bruxellesu kada je bio napad i osjećaj je jako neugodan. Paradoks je da smo jučer cijelo poslijepodne proveli raspravljajući o antiterorističkim mjerama i donosili zaključke antiterorističkog odbora te se dogovarali o mjerama među državama koje se između ostalog odnose na razmjene informacija - kazala je za Dubrovački dnevnik zastupnica Dubravka Šuica koja je bila u Parlamentu za vrijeme napada koji se dogodio u centru Strasbourga.

Inače, potvrdila je kako su na sigurnom i dubrovački studenti koji su s profesorom Perom Maldinijem, u organizaciji europarlamentarca Tonina Picule, posjetili francuski grad u kojemu se dogodio krvavi teroristički napad.

Osoba osumnjičena za zločin je navodno 29-godišnji Cherif C. koji se nalazi na popisu ljudi označenih kao potencijalna prijetnja za sigurnost. 

Popularni Članci