Dubrovčanin u srcu teororističkog napada: Hitna i vojska su jurili gradom, sve na putu do aerodroma je bilo pusto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivan Vuković, društvene mreže/debka.com
Svjetski putnik, Dubrovčanin Ivan Vuković našao se usred terorističkog napada u Nairobiju. Teroristički napad dogodio se hotelskom kompleksu, a odgovornost za napad preuzela je somalska islamistička teroristička skupina al-Shabaab. Vuković je za Dubrovački dnevnik prokomentirao događaje tog dana.

„ Osjećao sam se super, jeo ručak u tipičnom afričkom restoranu dok 500 metara iza leđa nisam čuo detonaciju i nakon par trenutaka rafale. Đivo je također bio na ručku sa mnom, ali nismo slutili da je nešto tako opasno u blizini,“ izjavio je Vuković.

Kako kaže, nedugo nakon detonacije nastala je panika i potpuni kolaps.

 

„ Nakon eksplozije i pucnjave sva vojska i hitne pomoći su jurili gradom, blokirali ulicu tik do našeg hotela koji je od restorana pet minuta pješke, a pošto nas je adrenalin držao prvo smo tražili kuda najsigurnije izići i pobjeći do hotela. Nakon nekog vremena smo se ukrcali na motor jer je to bio najbrži način. Naravno nema tu stajanja na crveno svjetlo i poštivanja prometnih pravila jer je grad bio u totalnom prometnom kolapsu,“ izjavio je.

Dubrovčanin je prokomentirao kako su stanovnici iz Nairobija u strahu zbog napada.

 

„ Iz Nairobi sam otišao jučer za Ruandu i sve je bilo prazno na putu do aerodroma, a to je baš čudno za grad od 4 mil stanovnika. Svi su u strahu, ali to se normalizira za par dana jer teroristički napadi u Keniji nisu iznimka,“ kazao je Vuković koji naglašava kako su posebno zabrinuti zbog novog terorističkog napada jer su ih oni uvelike nazadovali po pitanju turizma.

Anja Vlašić

Popularni Članci