GENIJALNA IDEJA Prijavljuju nepropisno parkiranje i zarađuju novce

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Dok jedni smatraju da je aplikacija odlično rješenje, drugi joj se protive.

Britanci su pronašli novi način za borbu protiv vozača koji nepropisno parkiraju automobile, a to je aplikacija koja omogućava drugima da ih prijavljuju te pri tome zarade novac.

Aplikaciju je kreirala kompanija UK Car Park Management, koja omogućava korisnicima da anonimno fotografiraju automobile i registarske oznake te da ih pošalju kompaniji koja se, između ostalog, brine za red na parkiralištima velikih trgovačkih centara i lanaca brze hrane.

Vozačima koji su nepropisno parkirali potom će biti poslana poštom kazna od 60 funti. Ako je ne plate u roku od 14 dana, ona će biti povećana na 100 funti. Kad vozač plati kaznu, onome tko ga je prijavio bit će isplaćeno 10 funti. Dok jedni smatraju da je aplikacija odlično rješenje, drugi joj se protive.

"Aplikacija nije problem, nego vozači koji ne poštuju zakon", rekao je šef CPM-a James Randall.

Objasnio je da će svaka prijava proći kontrolu te da slanje fotografije ne znači automatski i kaznu vozaču. No, britanski automoto savez RAC upozorava na opasnosti takvog sustava. "Ovo je pogrešno, recept za katastrofu. Aplikacija će napraviti kaos, a može dovesti do sukoba vozača i osoba koje traže brz način za zaraditi 10 funti", izjavio je glasnogovornik RAC-a Simon Williams, prenosi Večernji list.

Popularni Članci