IZBJEGLI KATASTROFU Oluja razbijala golemi kruzer, uz pomoć tri helikoptera dotegli ga u sigurnu luku (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Spasilačke službe u nedjelju rano ujutro evakuirale su 338 putnika s kruzera Viking Sky koji je u subotu uz obalu Norveške ostao bez pogona. 

Kako javlja norveški NRK, na kruzeru su uspjeli pokrenuti tri od četiri motora i brod se kreće zapadno brzinom od 2-3 čvora. Plan je da se brod doveze do luke Molde uz pomoć remorkera.

No, vremenske prilike igrat će veliku ulogu u tome jer valovi mogu otežati akciju, a problem je i okretati brod u nemirnom moru.Uz pokušaje da se brod dotegli u sigurnu luku, uz pomoć tri helikoptera se nastavlja akcija evaukacije putnika s kruzera.

Kruzer Viking Sky javio je u subotu popodne da imaju problema s motorom. Do 18.30 sati samo jedan motor je ostao u pogonu, a postojala je opasnost da bi se brod mogao nasukati jer su se u jednom trenutku približili na 100 metara do obale Nešto nakon 23 sata, brod je uspio pokrenuti još dva mora i odmaknuti se od obale, prenosi 24sata.hr.

Od 338 evakuiranih putnika, ukupno 17 ih je završilo u bolnicama zbog raznih ozljeda. Troje je teško ozlijeđenih, a radi se ozbiljnim prijelomima. Ozlijeđena je žena u 90-im godinama i dvoje muškaraca u 70-im godinama. 

Popularni Članci