Gradonačelnik Franković održao predavanje studentima u New Yorku na temu dubrovačkog turizma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Tijekom službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima posjetio je visoko učilište Rochester Institute of Technology (RIT) smješteno u gradu Rochester u državi New York.

Gradonačelnik Franković, i sam bivši alumni RIT-a, na poziv dekana RIT Croatia Dona Hudspetha održao je studentima predavanje na temu „Izazovi s kojima se suočava dubrovački turizam“. Tijekom prezentacije izložio je probleme s kojima se Dubrovnik suočava u ovoj grani te adresirao metode koje gradska uprava primjenjuje pokušavajući promijeniti pristup upravljanju destinacijom s naglaskom na održivi turizam. Samom predavanju prisustvovali su i brojni profesori s Rochestera koji su jedan dio svog radnog vijeka proveli vodeći kolegije na dubrovačkom učilištu budući da je ustanova RIT Croatia osnovana 1997. godine upravo u Dubrovniku kao tadašnja Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT).

Gradonačelnika i suradnike primio je i novoizabrani predsjednik Rochester Institute of Technology Dr. David C. Munson. On je istaknuo kako je RIT zajednica ponosna što je jedan od njihovih bivših studenata postao gradonačelnik i kako je ta obrazovna ustanova spremna svoje bogato znanje akumulirano na polju turizma, ali i kompjuterskih te inženjerskih znanosti staviti na raspolaganje Gradu Dubrovniku.

Za izaslanstvo Grada Dubrovnika priređen je obilazak kampusa Sveučilišta. Tom prilikom predstavljen je način na koji upravljaju studentskim domom kao i studentskom prehranom na području cijelog kompleksa koji se proteže na 5.3 kilometra kvadratna i sastoji do čak 237 zgrada. RIT pohađa 15 tisuća studenata i proglašen je jednim od top 100 američkih sveučilišta.

Popularni Članci