INCIDENT U ŠVICARSKOJ Srpski ugostitelj pretukao engleskog pilota jer je čuo kako priča o bombardiranju Srbije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: vijesti.rtl.hr
Rade Stančić iz Loznice u Srbiji jučer ujutro je u Zurichu pretukao engleskog pilota u kafiću "Hilt", jer ga je čuo kako za susjednim stolom s ponosom priča da je bombardirao Srbiju 1999. godine. Kako Blic saznaje od Radetovih prijatelja, on se trenutno nalazi na saslušanju u švicarskoj policiji.

Kako za srpske medije priča Radetov prijatelj, njih dvojica su jučer razgovarali preko telefona, kada je došlo do incidenta u kafiću preko puta srpske ambasade u Zurichu.

- Rade i ja smo u tom trenutku pričali preko telefona, kada je on čuo da neko za susjednim stolom spominje Srbiju i bombardiranje. Prekinuo je vezu sa mnom... Tek poslije mi je ispričao što se dogodilo. Navodno, taj pilot je pogledao u zgradu srpske ambasade i rekao: 'A Srbija. Sudjelovao sam u bombardiranju.'  Rade je to čuo i to ga je isprovociralo - priča on.

Kako dodaje 'Rade je veliki patriot', pa je prišao stolu za kojim je sjedio engleski pilot i započeo razgovor.

- Poslijee toga su usledile provokacije... Rade ga je pitao zna li koliko je nedužnih ljudi i djece poginulo u tom bombardiranju, na što je Englez rekao: "Znam, pa što?". Tu je Rade pukao. Rekao mu je: "Što misliš da ja tebi sad napravim ono što si ti radio". Englez je ustao i tada je izbila tuča. Rade je nekoliko puta udario Engleza i on je sad u bolnici, ali koliko smo čuli nije u životnoj opasnosti. Međutim, nitko ne zna što će sada biti - kaže Radetov prijatelj.

On kaže da se sa Radetom, inače poznatim srpskim ugostiteljem u Švicarskoj, poslednji put čuo jutros.

- On se jučer poslije incidenta sakrio. Policija je dolazila na njegovu adresu ali ga nisu našli. Danas je u pratnji odvjetnika otišao sam na policiju. Sad svi čekamo da se saslušanje završi - kaže Radetov prijatelj.

On dodaje i da je Rade godinama držao klub u Zurichu.

- Cijela srpska estrada ga zna po dobru. Svima je pomagao. On je veliki patriot, ali se posljednjih godina povukao iz tog posla. Radi u jednoj firmi, ima obitelj, ženu, djecu. Svi su u Zurichu i sad čekaju vijesti sa saslušanja. Moguće je i da Radeta odmah zadrže u policiji - kaže Radetov prijatelj.

Izvor: Blic.rs

Popularni Članci