Kralj laminata i vlasnik brojnih dubrovačkih nekretnina u Švedskoj povukao drastičan potez

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Javorovic/PIXSELL
Zbog činjenice da su mještani Klippana u tolikom broju dali svoj glas Švedskim demokratima, Pervan je donio odluku da odustaje od svojih višemjesečnih planova o ulaganju u tu općinu i tako pokazao koje su posljedice glasovanja za stranku ekstremne desnice.

Kada su građani općine Klippan na jugu Švedske na izborima 9. rujna izašli na birališta, nisu niti sanjali kako će njihov odabir, a onda i konačni rezultati izbora, dovesti do toga da će općina ostati bez 1,2 milijardi kuna ulaganja i oko 500 novih radnih mjesta. Na izborima u Klippanu stranka Švedski demokrati (SD) dobila je 30,3 posto glasova i tako postala najveća stranka u općinskom vijeću. Riječ je o stranci koja pripada ekstremnoj desnici i, između ostaloga, protiv je naseljavanja migranata, pri čemu su se spominjale i ideje o protjerivanju, piše Večernji list.

Ipak, poslije izbora u Švedskoj u naslove se probio poduzetnik i bogati industrijalac Darko Pervan (71), kojega se u medijima naziva “kraljem laminata” i koji je inače rođeni Zagrepčanin. Zbog činjenice da su mještani Klippana u tolikom broju dali svoj glas Švedskim demokratima, Pervan je donio odluku da odustaje od svojih višemjesečnih planova o ulaganju u tu općinu i tako pokazao koje su posljedice glasovanja za stranku ekstremne desnice. Pervan na ovu temu ne želi govoriti s novinarima, ali je zato njegova desna ruka u Hrvatskoj Stjepan Vojnić, govoreći o odluci Pervana, kazao kako ovaj gospodarstvenik ne želi ulaziti u politiku.

– Darko Pervan to sve nije rekao niti naglasio kao nekakav politički problem, nego je ukazao na problem ljudskih prava kao i općenitog stanja u društvu. Njegov život i životni principi kose se s trenutačnom političkom situacijom u toj općini te je unatoč očekivanim gubicima donio odluku da odustaje od projekta – rekao je Vojnić, donosi Večernji list.

Popularni Članci