Kupci razgrabili srpskog fiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Direktor "Fiat automobila Srbija" Antonio Chezare Ferara izjavio je da je prvih 30.000 automobila Fiat 500 L praktički razgrabljeno.

Ferera kaže i da u tvornici ne stižu napraviti zalihe.
"Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već idućeg dana kreće put Europe. Spremamo i automobil sa sedam sjedišta. Taj posao ćemo završiti do polovice iduće godine", istakao je Ferara u intervjuu današnjim "Novostima".
Samo za šest prethodnih mjeseci, u novoj tvornici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika, a "Fiat Srbija" je sada spreman proizvoditi više od 17.000 automobila mjesečno, rekao je Ferara.

On je podsjetio da je u dijelu tvornice, poznatijem kao "Karoserija", montirano oko 320 robota, a u ostalim dijelovima firme još oko 100.

"Tvrdim da to nemaju druge konkurentske tvornice. Čovjek može da pogriješiti, ali ovi kompjuteri najnovije generacije - nikako. Imamo program koji nam potvrđuje da nam je svaki šaraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbacuje odgovarajući certifikat. To prilažemo svakom kupcu - od Amerike do Australije, ako je potrebno", rekao je. 

Za sada se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje "Punta". U pitanju je najprodavaniji "Fiatov" automobil koji je doživio tri verzije i koji je prodan u skoro sedam milijuna primjeraka.

"Imamo dobar automobil koji je izuzetno tražen na tržištu sjeverne Afrike - u Maroku, Tunisu i Egiptu", kazao je Ferara i dodao da će se "Punto" proizvoditi sve dok postoji potražnja.
 

Popularni Članci