Loša vijest za sve one koji kupuju cigarete i gorivo u BiH

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tomislav Milicevic/PIXSELL
Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH usvojio je na jučerašnjoj sjednici odluku o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i na duhan za pušenje za 2018. godinu, piše Večernji list BiH.

Članovi UO UNO, na sjednici koja je održana u Mostaru, donošenjem ove odluke utvrdili su da se nova minimalna i specifična trošarina za cigarete i duhan primjenjuje od 1. siječnja 2018. godine. Prema usvojenoj odluci, koja se temelji na Zakonu o trošarinama u BiH, od 1. siječnja 2018. godine minimalna trošarina iznosit će 2,60 KM umjesto 2,42 KM, a specifična trošarina će umjesto 1,35 KM biti 1,50 KM za pakiranje cigareta od 20 komada. Trošarina na duhan za pušenje utvrđuje se u visini od 80 posto minimalne trošarine i iznosit će 104 KM umjesto dosadašnjih 96, 80 KM po kilogramu.

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta dužni su popisati zalihe cigareta na dan 1. siječnja i popisne liste dostaviti nadležnom regionalnom centru UNO-a do 7. siječnja 2018., dok se obračun trošarina mora dostaviti do 17. siječnja iduće godine kako bi se obračunala razlika. - Kalkulaciju maloprodajne cijene, formirane shodno ovoj odluci, porezni obveznici dužni su dostaviti nadležnom regionalnom centru UNO-a do 30. studenog 2017. godine - priopćili su iz UNO-a BiH.

I tu nije kraj poskupljenjima. Prema najavama, uskoro će i gorivo poskupjeti u BiH za 15 feninga, donosi Večernji list. Ostatak pročitajte ovdje.

Popularni Članci