MOSTAR 'GLUMI' DUBROVNIK U luksuznom filmu o Hrvatskoj potkrala se nevjerojatna greška (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Britanska agencija i stranica Alux koja se bavi luksuzom i namjenjen je isključivo bogatašima koje savjetuje gdje kupiti jako skupe stvarčice, te gdje ljetovati, napravila je novi 17-minutni video o našoj zemlji.

Filmić su nazvali "15 Things You Didn't Know About Croatia" ili "15 stvari koje niste znali o Hrvatskoj", a u uvodu kažu da je baš ta agencija inspiracija za to gdje će svoj novac trošiti milijunaši i milijarderi. Navode i da će se bogataši zaljubiti u našu zemlju kada pogledaju ovaj video. Govore o našoj industriji i gdje se može uložiti, navode kako smo jedna od najsigurnijih destinacija u svijetu.

Međutim, u videu se pojavljuju i greške: primjerice Mostar koji nema veze s Hrvatskom, niti je na našem terotoriju u videu 'glumi' Dubrovnik (4:14). Dok pokazuju mostarski Stari most pletu priču da je Dubrovnik smješten na obali Jadranskog mora, u regiji Dalmacija. Hvale Dubrovnik, a u pozadini fotografija - Mostara. Doduše, kasnije i prije se pojavljuju stvarne fotografije i snimke bisera Jadrana, piše Slobodna Dalmacija.

Govore i o najskupljim lokacijama u Hrvatskoj, te gdje se odmoriti, kako provoditi vrijeme. Navode da ih ne zanimaju prosječne stvari, nego samo luksuz koji treba i te kako novčano 'podmazati'.

Screenshot

Zanimljivo, u djelu filma koji se bavi znamenitim osobama iz Hrvatske, spominju da je naša zemlja "producirala" mnogobrojne poznate osobe, među njima i Nikolu Teslu. To se neće svidjeti našim susjedima koji svojataju poznatog znanstvenika, a koji je u više navrata ponavljao da se ponosi "srpskim rodom i hrvatskom domovinom". No, kažu njegovi poznavatelji, najviše se možda osjećao Amerikancem jer je u toj zemlji i stvorio svoje životno djelo koje sada svojataju tri zemlje - Amerika, Hrvatska i Srbija.

Popularni Članci