NIJE NI ČUDO DA LJUDI ODLAZE Njemačka u potrazi za medicinskim osobljem, plaćaju do 18 tisuća kuna bruto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dd
I dok hrvatsko zdravstvo grca u dugovima i muku muči s pronalaskom liječnika, ali i ostalog medicinskog osoblja, omiljena država brojnih Hrvata, Njemačka, raspisala je tri nova kruga atraktivnih natječaja u ovoj struci.

Naime, Njemačko društvo za međunarodnu suradnju na svojim je stranicama objavilo natječaj za medicinske sestre i tehničare općeg i pedijatrijskog smjera diljem Njemačke.

Od kandidata se traži minimalno šest godina radnog iskustva te završena četverogodišnja medicinska škola, dok poznavanje njemačkog jezika nije uvjet za dobivanje posla.

Za razliku od Hrvatske, kandidatima između ostalog, do nostrifikacije diplome, nude i minimalnu mjesečnu plaću u iznosu od 2.000 eura bruto što je približno 14.878 kuna. Nakon priznanja diplome prema navodima Telegraf.rs-a, primanja mogu porasti i do 2.400 eura bruto, odnosno 17.853 kune.

Uz primamljive plaće, budućim radnicima nude i plaćene prekovremene sate, noćni rad kao i dodatne naknade za rad vikendima i praznicima.

Svi zainteresirani na prvi krug natječaja mogu se prijaviti do 17. siječnja, dok će druga dva kruga biti raspisana od 18. ožujka do 17. travnja, odnosno od 5. kolovoza do 25. rujna ove godine.

Inače, medicinski djelatnici u ovoj zemlji spadaju u kategoriju najplaćenijih zanimanja, a liječnici ovdje godišnje mogu zaraditi i do 115.000 eura bruto (oko 855.493 kuna), donosi Novac.hr.

Popularni Članci