Njemačka raspisala tjeralicu za Josipom Perkovićem!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uz Perkovićevu sliku Bundeskriminalamt je naveo i Perkovićev 'alias' Tomo Novaković te nagradu koja je ovoga puta uvećana za sedam tisuća eura i sada iznosi 12. 000 eura!

Njemačka savezna policija raspisala je tjeralicu za Josipom Perkovićem (1945.) kojeg se sumnjiči za ubojstvo Stjepana Đurekovića.

Uz Perkovićevu sliku Bundeskriminalamt je naveo i 'alias' Tomo Novaković te nagradu koja je ovoga puta uvećana za sedam tisuća eura i sada iznosi 12. 000 eura!

Perkovića se sumnjiči da je kao agent jugoslavenske tajne službe Udbe sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta i nekadašnjeg direktora 'INA-Marketinga' Stjepana Đurekovića. Ubojstvo je počinjeno u vrijeme komunizma 1983. godine.

Bundeskriminalamt u tjeralici navodi i da se ''na temelju policijskih istraga tražena osoba eventualno nalazi na slijedećim adresama: Pantovčak 194 a, Zagreb; Ulica Antuna Bauera 19, Zagreb te Klenovica, Novi Vinodolski''.

vecernji.hr

Istaknuto je kako rspisana nagrada od 12.000 euranije nije određena za osobe koje su sudjelovale u ovom kaznenom djelu niti za dužnosnike, u čije službeno područje djelovanja pripada otkrivanje i krivično gonjenje kaznenih djela. O dodjeli i raspodjeli nagrada odlučuje Generalni savezni tužitelj pri Saveznom sudu uz isklučenja pravnog puta.

Popularni Članci