Oteti hrvatski jedrenjak Crnogorcima poslužio za krijumčarenje droge, trebali se ukrcati studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: You Tube
Crnogorska policija u petak je na školskom brodu Jadran u Tivtu zaplijenila oko 50 kilograma kokaina. Uhićen je dočasnik Vojske Crne Gore Duško Radenović zbog sumnje da je znao za namjeru za sada nepoznatih osoba da krijumčare drogu.

Slučaj je preuzela specijalna policija, koja je zajedno s kolegama iz Policijske uprave došla do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u dogovoru s kriminalnim grupama koje se bave švercom kokaina, javlja RTCG. 

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Policija istražuje i je li još od netko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain.

Detaljnom istragom utvrdit će se gdje je utovarena droga i kome je trebala biti isporučena. Za istragu je ključnu otkriti mozak cijele operacije kako bi policija otkrila koja je trebala biti krajnja destinacija na koju je droga trebala biti stići.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod Jadrana kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge, piše RTCG.

Brod je trebao krenuti na krstarenje na ruti Tivat-Istanbul-Pirej, a trebali su se ukrcati studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora u okviru suradnje Ministarstva i Sveučilišta Crne Gore.

"Jadran" je hrvatski školski brod jedrenjak koji je za vrijeme agresije na Hrvatsku 1990. godine bio na remontu u Tivtu te je zadržan u Crnoj Gori, gdje se nalazi sve do danas. Trenutačno je u službi crnogorske ratne mornarice, iako RH još uvijek traži povrat otete imovine.

Popularni Članci