Učitaje prijašnje vijesti
Stariji od starosti

PUTOPIS VARANASI Glavna turistička atrakcija u ovom gradu je gledanje mrtvih ljudskih tijela kako nestaju u plamenu

Dubrovački dnevnik donosi putopis iz Varanasija, najsvetijeg hinduističkog grada
Ben Gibson

Direktor Filmske akademije iz Berlina: 'Ispričavam se Crkvi i Dubrovčanima, mladi filmaši ponekad čine nenamjerne pogreške'

Direktor Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin danas je na službenim stranicama Akademije uputio riječi isprike Dubrovačkoj biskupiji i Dubrovčanima zbog snimanja golotinje u crkvi u Dubrovniku. Naime, studentski dokumentarni film 'The Colour Nude' koji su radile studentice Akademije na prepoznatljivim dubrovačkim lokacijam prikazavši Vesnu Knežević u ulozi obnaženog modela, a u filmu se pojavljivao i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora.
privatizacija

NOVI POKUŠAJ CERP ponovo prodaje Maestrale

Danas je objavljen javi poziv za iskazivanjem interesa za kupnju dionica trgovačkog društva u vlasništvu Republike Hrvatske i CERP-a. 
ITB

Gradonačelnik na sajmu u Berlinu: Čvrsto smo odlučili ne postati žrtvama vlastitog uspjeha i promijeniti paradigmu turizma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić borave u Berlinu gdje se održava najveća svjetska turistička burza - ITB sajam.
Utkane poruke

NA PRVI POGLED DVA NESPOJIVA SVIJETA Nećete vjerovati kolika je povezanost Konavoki i Navaho Indijanki

U zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt nesvakidašnja izložba, koja otkriva kulturnu baštinu čije su poruke utkane u vezove i tkanine.
Rochester Institute of Technology

Gradonačelnik Franković održao predavanje studentima u New Yorku na temu dubrovačkog turizma

Tijekom službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima posjetio je visoko učilište Rochester Institute of Technology (RIT) smješteno u gradu Rochester u državi New York.
tonino picula

MEĐUNARODNI PROJEKT Predstavljen priručnik kojim otoci i kopno mogu uštedjeti čak četvrtinu vode

Zastupnik Tonino Picula, potpredsjednik Međuskupine Europskog parlamenta zadužen za europske otoke, predstavio je u Kući Europe u Zagrebu priručnik „Izazov: uštedi vodu – vodič za pametno upravljanje vodom“ uz koji sve otočne i kopnene zajednice mogu uštedjeti čak četvrtinu vode.
ODRŽIVI TURIZAM

RAZMJENA ISKUSTAVA Hoće li i Dubrovnik primijeniti njujorško rješenje poslovanja UBERa?

U sklopu službenog posjeta izaslanstva Grada Dubrovnika Sjedinjenim Američkim Državama gradonačelnik Mato Franković i suradnici u srijedu, 28. veljače u New Yorku održali su sastanak na temu održivog turizma s predstavnikom tvrtke NYC & Company Bryanom Grimaldijem.
važna pitanja

'TURISTI, IDITE DOMA' Dubrovnik uz bok Veneciji i Barceloni, ali je li žrtva vlastitog uspjeha?

Europski urbani turizam doživljava neviđen porast. No gradovi poput Venecije, Barcelone i Dubrovnika više se ne mogu nositi s tim gomilama, pa su na rubu kolapsa. Sve su to pitanja koja postavlja dokumentarac 'Turisti, idite doma'.
SLUŽBENI POSJET

Gradonačelnik Franković predložio izložbu o stradanju Dubrovnika u Domovinskom ratu u sjedištu Ujedinjenih naroda

U sklopu službenog posjeta izaslanstva Grada Dubrovnika Sjedinjenim Američkim Državama gradonačelnik Mato Franković i suradnici u utorak  u New Yorku susreli su se s veleposlanikom Stalne misije Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima Vladimirom Drobnjakom. 
sastanak u new yorku

PROBLEM GUŽVI Gradonačelnik i čelnici cruise kompanija najavili već ove sezone vidljive rezultate

U sklopu služenog posjeta Sjedinjenima Američkim Državama, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima u New Yorku je održao sastanak s predstavnicima udruženja Cruise Lines.
Nevjerojatna poveznica

SVETI VLAHO U INDIJI Posjetili smo daleku crkvu koju su sagradili stari Dubrovčani (FOTO)

Crkva svetog Vlaha u Indiji starija je od crkve svetog Vlaha u Dubrovniku
ZANIMLJIVOSTI

TEMPIRNA BOMBA U SUSJEDNOJ ZEMLJI Svake sekunde može 'grunuti' i ubiti 3 milijuna ljudi

Na tren je nekima pala na pamet uzrečica "vidjeti Napulj i umrijeti". Vezuv je opet obavijen dimom, mnogima je palo na pamet ono najgore, ali je ispalo da se nekolicina lokalnih stanovnika mora evakuirati zato što je riječ o požaru koji je stao gutati vegetaciju po obroncima ugaslog vulkana. Gusti oblaci dima pokrili su čak i obližnji Napulj.
Učitaj još vijesti