PALE TEŠKE RIJEČI I ŠAKE Sukobili se alkoholizirani Uberovac i dubrovački taksist na Brgatu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Na području Općine Župa dubrovačka, kod graničnog prijelaza Brgat, sinoć su se sukobili vozač Ubera i dubrovački taksist, doznaje Dubrovački dnevnik, a incident su potvrdili iz policije.

Prema izjavi svjedoka, vozač Ubera, s područja Zagreba, koji je trenutno nastanjen na Ivanici , nasrnuo je na taksistu koji je iskrcavao putnike te ga počeo grubo vrijeđati, nakon čega mu je zadao udarac u glavu kroz otvoren automobilski prozor. Vozač Ubera bio je u alkoholiziranom stanju te izrazito agresivan, tvrdi svjedok.

Iz PU dubrovačko - neretvanske potvrdili su kako se ovaj incident dogodio oko 20 sati. Službeno je potvrđeno kako je 33-godišnjak fizički napao i prijetio 48-godišnjaku. Napadač je uhićen i doveden u policijske prostorije Gruda te će kasnije biti procesuiran zbog kaznenog djela prijetnje.

Ovaj incident samo je jedan u nizu sličnih okršaja koji se često događaju između vozača Ubera i taksista koji zahtjevaju ukidanje aplikacije Ubera zbog, kako tvrde, nelegalne vožnje.

Inače, u Dubrovnik je u sezoni stiglo mnogo vozila registriranih u raznim hrvatskim gradovima koji su vozači Ubera porijeklom iz drugih gradova Hrvatske. Uglavnom su tijekom sezone smješteni u susjednoj BiH, posebno na Ivanici i u Trebinju, zbog toga što je u Dubrovniku ljeti teško naći povoljan smještaj te svakodnevno prelaze granicu kako bi prevozili turiste u Dubrovniku.

Popularni Članci