Pater Mesić zahvalio Županu na potpori akciji “Dubrovnik za Afriku"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić primio je u Palači Ranjina predstavnike humanitarne akcije "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi" " patera Tomislava Mesića i Boža Benića. 

Pater Mesić zahvalio je Županu na podržanoj humanitarnoj akciji kojoj je cilj bilo prikupljanje novčane pomoći za izgradnju sustava za dopremu pitke vode u sela Župe sv. Franja Asiškog u Monduli Juu u Tanzaniji.

Župan Dobroslavić naglasio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija uvijek spremna na pomoć i suradnju u ovakvim hvalevrijednim akcijama te izrazio zadovoljstvo što se veliki broj ljudi uključio u akciju.

Naime, Župa sv. Mihajla pokrenula je u studenom prošle godine veliku humanitarnu akciju "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi" u čijoj je realizaciji sudjelovala cijela Biskupija, kao i volonteri školske udruge Lapadsko srce. Vodoopskrbni sustav koji se planira izgraditi od smrti će spasiti siromašno stanovništvo koje se mjesecima bori s velikim sušama i bolestima (tifus, dizenterija i malarija), a koje svakodnevno odnose veliki broj ljudskih života, posebno djece. Vrijednost investicije je 30.000 eura, a dosad je prikupljeno gotovo 150.000 kuna - dvije trećine.

Popularni Članci