POSJET BAD HOMBURGU Mladi dubrovački glazbenici oduševili njemačku publiku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Mladi glazbeni sastav Dapal iz Osnovne škole Lapad, u sklopu programa suradnje s gradom prijateljem Bad Homburgom vor der Höhe, sudjelovao je na Laternenfestu koji se održao od 31.kolovoza do 5. rujna.

Riječ je o uzvratnom posjetu mladih iz Dubrovnika nakon što je mladi glazbeni sastav Under18 iz Bad Homburga sudjelovao u lipnju ove godine na Festivalu umjeteonstva djece i mladeži Porporela.

Tijekom četiri dana festivala glazbeni sastav Dapal svirao je na četiri mjesta i to u kulturnom centru E-werk na rock koncertnim večerima pod nazivom Rock das!, centralnoj bini festivala Kurhaus , jednoj osnovnoj školi, a sudjelovali su i na jam sessionu u kulturnom centru E-werk.

Mladi glazbenici iz Dubrovnika proveli su četiri dana družeći se sa svojim kolegama iz njemačkog glazbenog sastava, razmijenili glazbena iskustva te zajedno nastupali na završnoj večeri. Publika Bad Homburga s oduševljenjem je slušala naše mlade glazbenike te su dobili pohvale i od starijih glazbenih kolega iz Njemačke.

Dubrovačkim mladim glazbenicima priređen je i prijem kod predsjednika Gradskog vijeća gospodina Petera Schmida te Olge Stoss, inače poznate hrvatsko – njemačke humanitarke čijom zaslugom je i uspostavljenja suradnja gradova Dubrovnika i Bad Homburga.

Na samom početku svečanosti gradonačelnik Bad Homburga gospodin Alexander Hetjes i kraljicom festivala Ann Victoria Munker izrazili su dobrodošlicu članovima sastava Dapal, a razgovarali su i o njihovom doživljaju ovakvog načina suradnje između gradova i mladih te je iskazana želja za nastavkom ovakve suradnje i u budućnosti.

Popularni Članci