USIDRIO SE U STRUGI Pravoslavni svećenik glisira u jurilici vrijednoj 180 tisuća eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Monaško bratstvo manastira “Svete Marije” u selu Kalište u eparhiji kojom upravlja poglavar makedonske pravoslavne crkve Stefan kupilo je luksuzni gliser vrijedan 180 tisuća eura.

Portal Slobodenpecat.mk javlja da se najjerojatnije radi o gliseru marke „strajder 8”, koji je dugačak 8,32 metara, ima dva motora ukupne snage od 300 konja koji troše 150 litara bezolovnog benzina na sat ili 200 eura za sat vožnje.

Gliser je usidren u luci u hotela „Biser” u Strugi, otkriva portal Ohridskaj te dodaje kako monasi ovih dana uzimaju lekcije za upravljanje gliserom.

Kapetan Kapetanije Republike Makedonije sa sjedištem u Ohridu Goran Ustijanovski, potvrdio je informaciju da postoji takav plovni objekat u luci i da je trenutno u procesu registracije.

Na pitanje kako monasi mogu upravljati gliserom bez plovidbene dozvole i je li Kapetaniji dozvoljeno da obučava svećenike u neregistriranom gliseru, Ustijanovski je rekao da ga nitko nije obavijestio da krše zakon, i da nema informaciju da radnici Kapetanije obučavaju monahe, piše Cdm.me.

Popularni Članci