Pucnjava u blizini Bijele kuće u Washingtonu: Ubijen muškarac, pet osoba ranjeno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Youtube
Jedna je osoba ubijena, a pet ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak navečer na ulici u Washingtonu. Iz policije je javljeno da je do napada došlo nedaleko od Bijele kuće.

Policija traga za napadačem koji je ubio muškarca i ranio još pet osoba. "Za sada je nepoznat motiv pucnjave", izjavio je zapovjednik policije Stuart Emerman. "Detektivi ispituju svjedoke i pregledavaju snimke s nadzornih kamera", dodao je, donosi Dnevnik.hr.

Cijeli kvart je zatvoren za promet, policija provodi istragu ovog napada. Za sada nije jasno je li osumnjičeni priveden, ali je policijski izvor rekao za Reuters da se smatra kako ne postoji 'aktivni napadač'. Tragaju za automobilom Nissan svijetle boje u kojem su bila dva muškarca, a iz kojeg je automatskom puškom pucano na ljude.

Od petero ranjenih, dvije osobe su u kritičnom stanju. "Ostalih troje imaju lakše i teže ozljede, no očekujemo da će se svi oporaviti nakon pružanja liječničke pomoći", kazao je Emerman dodajući kako se radi o odraslim osobama. Lokalni mediji javljaju da je među ranjenima jedna žena.

Do pucnjave je došlo u kvartu Columbia Heights, udaljenoj oko tri kilometra od Bijele kuće u četvrtak nakon 22 sata po lokalnom vremenu. Napadač je pucao na otvorenom, na zelenoj površini ispred stambene zgrade, priopćeno je iz policije.

Lokalna televizijska postaja WJLA, povezana s ABC-om, objavila je na Twitteru fotografije vozila hitne pomoći, koje prevozi žrtve s mjesta zločina. U televizijskom izvješću navedeno je da je policijski odgovor na napad bio "opsežan" na križanju četrnaeste avenije i ulice Columbia.

Popularni Članci