OKUPILI SE ČELNICI U Dubrovniku se razgovaralo o sigurnosti Mediterana, stigao i Jandroković, Franković: Dobrodošli u raj (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Otvorena je međunarodna parlamentarna konferencija pod nazivom „Izgradnja demokratske sigurnosti na Mediteranu: zajednički izazovi i odgovornost“ jutros u Hotelu Excelsior.  

Konferenciju je otvorio predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, a uz potpredsjednicu Vlade RH i ministricu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić i voditeljicu Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanju Puticu.

Uvodni govor održala je predsjednica Parlamentarne skupštine Liliane Maury Pasquier kao i dubrovački gradončelnik Mato Franković.

"Dobrodošli u raj," započeo je svoj govor Franković citirajući riječi poznatog Bernarda Shawa koji se davnih 1930ih oduševio Gradom i kazao kako svi oni koji žele vidjeti raj trebaju doći u Dubrovnik.

Franković je naglasio kako Dubrovnik osim kulturnih dobara i bogate baštine nudi i sigurnost građanima i posjetiteljima koja je na visokoj razini.

Jandroković je izjavio kako je na području Mediterana puno sigurnosnih izazova te da je suradnja neophodna za mir i stabilnost.

"Ovo je konferencija koja nudi odgovore kako unaprijediti suradnju, kako definirati zajedničke vrijednosti," kazao je Jandroković.

Voditeljica Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica komentirala je zašto baš organizirati konferenciju u Dubrovniku.

"Mislim da se o Mediteranu najbolje može razgovarati u Dubrovniku, pogotovo uz ovaj ambijent u kojem smo danas. Važno je razgovarati o problemu migracija," naglasila je Putica.

Konferenciju organizira Hrvatski sabor zajedno s Odborom za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Popularni Članci