SVE TEORIJE ZAVJERE PALE U VODU Tužitelj otkrio prave informacije: Svi koji radimo na slučaju Notre-Dame imamo isto mišljenje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: CNN
'Požar u pariškoj katedrali Notre Dame je bio nesretan slučaj,' rekao je francuski tužitelj koji vodi istragu o nemilim događajima u Parizu, a prenosi Jutarnji.hr. Tužitelj je istaknuo kako požar nije podmetnut i da je sigurno kako se ne radi o namjernom paležu.

'Ova istraga je izrazito opsežna i komplicirana i trenutačno u njoj sudjeluje 50 ljudi. Svi favoriziramo teoriju da je požar izazvan nesretnim slučajem,' izjavio je Heitz, a objavljuje Jutarnji.hr

Vatrogasci gase ostatke vatre u crkvi Notre-Dame, a vlasti su pokrenule istragu o ogromnom požaru koji je u ponedjeljak navečer izbio na toj katedrali u srcu Pariza, uništivši njezin krov i toranj. Stotine vatrogasaca borilo se s vatrom koja je uništila krov i urušila osam stoljeća star toranj katedrale. Požar je trajao osam sati prije no što je stavljen pod kontrolu te su spašeni zvonici i vanjski zidovi.

Vatra tinja i dalje unutar građevine, a bit će potrebna provjera stanja ostatka građevine, kazao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Laurent Nunez. Ured pariškog tužitelja objavio je da je započeo istragu o požaru. Nekoliko policijskih izvora otkrilo je da rade pod pretpostavkom da je vatra bila nesretni slučaj.

"Postojala je opasnost da se uništi simbol naše države", rekao je ministar kulture Franck Riester za televiziju CNews. Vatrogasci koji su ušli u zapaljenu katedralu spasili su mnoge dragocjenosti, dodao je ministar, iako je dio slika ostao unutra i prijeti im oštećenje zbog dima i vode.

Požar je izbio na drvenom krovu katedrale na kojem su radnici provodili opsežnu rekonstrukciju urušene ograde, dotrajalih skulptura i drvenog okvira tornja. Stotine prolaznika s nevjericom se okupilo na obalama Seine i promatralo požar, moleći se i pjevajući crkvene pjesme do kasno u noć.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao je da će Francuska obnoviti Notre-Dame, crkvu koja se smatra važnijim primjerom francuske gotičke arhitekture i koju posjećuje 13 milijuna ljudi godišnje.

Popularni Članci