Trojica Dubrovčana u Švedskoj osvojila nagradu za najbolji restoran

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Restoran Ragusa proglašen je za najbolji ugostiteljski objekt u Uppsali u svojoj kategoriji

Restoran Ragusa, vlasnika Dubrovčanina Željka Miličevića Tinte, prije dva tjedna osvojio je laskavu titulu najboljeg restorana u švedskom gradu Uppsali u kategoriji restorana izvan strogog centra. Ragusa je, nakon 2014. godine, po drugi puta osvojila ovu vrijednu nagradu, koju dodjeljuje ugostiteljska struka čime je i titula još značajnija.

Uppsala je četvrti po veličini grad u Švedskoj i ima brojne restorane, što hoće reći da je konkurencija bila velika. Osim Tinte, još dva Dubrovčanina su ugradila veliki doprinos u ovom uspjehu. To su Lukša Musladin i Miro Plenković koji su trbuhom za kruhom došli raditi u Ragusu.

Osim Hrvata iz Dubrovnika, u Ragusi rade Srbi i Bosanci, moglo bi se reći mala Jugoslavija. Koliko se dobro slažu u poslu, ali i u slobodno vrijeme, najbolje govori ova nagrada. Čovjeku dođe da se zapita kako je moguće da se u tuđini Hrvati, Srbi i Bosanci slažu kao braća, dok u regiji mržnja bukti već skoro tri desetljeća.

Podsjetimo, Tinta je u Švedsku trbuhom za kruhom krenuo još u devedesetim godinama. Počeo je tako da je na ulici prodavao kobasice za jednog Pakistanca, ali voljom i upornošću, malo po malo došao je do ugostitelja kojeg itekako cijene. Njegov lokal se nalazi za ugostiteljstvo neatraktivnom mjestu, ali vikendom ćete rijetko naći slobodan stol, ako ga ne rezervirate. Često ljudi iz centra dolaze na periferiju Uppsale kušati specijalitete vrijedne ekipe. To najbolje govori o kvaliteti Restorana Raguse.

VEZANE VIJESTI:

DUBROVČANIN U ŠVEDSKOJ 'Na početku sam prodavao kobasice na ulici za Pakistanca, a sada moj restoran dobiva nagrade'

Popularni Članci