Umro proslavljeni kuhar, pisac i televizijska zvijezda Anthony Bourdain

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YT
Proslavljeni kuhar, pisac i televizijska ličnost Anthony Bourdain preminuo je u 62. godini života, piše CNN.

Televizijska kuća CNN za koju Bourdain radi seriju 'Parts Unknown', potvrdila je vijest te su naveli da je razlog smrti navodno samoubojstvo.

"S velikom tugom potvrđujemo smrt našeg dragog prijatelja i kolege Anthonyja Bourdaina", rekli su iz CNN-a u petak ujutro. "Njegova ljubav prema avanturama, novim prijateljima, ukusnom hranom i pićem te nevjerojatnim pričama iz cijelog svijeta činila ga je unikatnim pripovjedačem. Njegov talent nas nije prestajao iznenađivati i nedostajat će nam neizmjerno. Naše misli i molitve su s njegovom kćerkom i obitelji u ovom nevjerojatno teškom trenutku", prenosi Jutarnji list.

Bourdaina je u petak ujutro u hotelskoj sobi u Strasbourgu u Francuskoj pronašao njegov bliski prijatelj Eric Ripert, također kuhar i česti gost njegovih emisija. Bourdain je ondje snimao nadolazeću epizodu svoje televizijske emisije 'Parts Unknown' čija se 11. sezona trenutno emitira na CNN-u. Ta je serija 2013. godine nagrađena nagradom Peabody uz objašnjenje da je zaslužna za "širenje horizonata i nepaca gledatelja diljem svijeta".

Predsjednik CNN-a Jeff Zucker u emailu je zaposlenicima televizijske postaje pohvalio Bourdainov talent. "Bio je neviđeno talentiran. Nedostajat će nam ne samo zbog posla već i zbog strasti s kojom ga je radio."

Bourdain je bio omiljen među kolegama kuharima i poznati kuhar Andrew Zimmernje rekao na Twitteru da mu je ova vijest slomila dio srca. "Ironično je to što je prošle godine rekao da nikada nije bio sretniji. Ostatak srca me boli zbog tri čudesne žene koje je ostavio iza sebe. Tony je bio simfonija. Volio bih da su svim mogli vidjeti njegovu cjelovitu ličnost. Pravi prijatelj."

Popularni Članci