ZALETITE SE, NIJE VAM DALEKO U Kotoru za novogodišnji doček dvodnevni rock spektakl i mnoštvo manifestacija

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Nastavno na predstavljanje Dubrovačkog zimskog festivala u Kotoru, Turistička organizacija Kotor održala je jutros u Luži konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novogodišnji program koji se priprema u Crnoj Gori, kao i ostala događanja tijekom blagdana koji će se održati u Kotoru. 

Direktorica kotorske turističke organizacije Ana Nives Radović kazala je nešto više o samom novogodišnjem programu.

„Prošle godine nije bilo koncerata na trgu, a ove godine smo se odlučili na njih. Bit će to dvodnevni rock spektakl. Tako nas 31. prosinca i 1. siječnja čeka po pet rock koncerata. U ranijim večernjim satima 31. prosinca će nastupiti lokalni bend Light Under the Black Mountain, nakon toga bosanskohercegovački bend Letu štuke, potom Rambo Amadeus te kultni beogradski sastavi Partibrejkers i Električni orgazam koji će svirati do ranih jutarnjih sati. Za reprizu dočeka također pripremamo pet koncerata koji će uslijediti. Tako će koncerte održati Veliki prezir, Stray Dogg, Obojeni program, Let 3 i Disciplin A Kitschme. Također sve počinje u ranim večernjim, a završava u ranim jutarnjim satima,“ najavila je Radović.

Veliki broj događanja, uz sam novogodišnji doček, planiran je u blagdanskim tjednima, u sklopu programa koji se zove 'Od Božića do Božića' s obzirom na to kako se oba Božića u Kotoru podjednako slave.

„Same feste počinju koncertom gradske muzike 23. prosinca koji će se održati u Kulturnom centru. To je jedan tradicionalni repertoar koji se svake godine izvodi u blagdanskoj atmosferi. Nakon toga, 24. prosinca, na Badnji dan, kreće podjela priganica ispred glavnih gradskih vrata, što je dio tradicije. Nakon toga slijedi niz događaja u sklopu zabavnog programa. Tako se 27. prosinca organizira novogodišnji dječji sajam ispred glavnih gradskih vrata gdje će svoj ručni rad i domaće proizvode predstaviti djeca i učenici. U večernjim satima slijedi koncert čuvenog crnogorskog dua Bulatović-Nikčević koji će izvesti kompozicije u sklopu nastupa 'Balkan, Mediteran, Orijent' u crkvi sv. Antuna. Dva dana kasnije, 29. prosinca, kreće novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Vida Matjan u crkvi sv. Duha. Istog dana na Pjaci od muzeja održat će koncert tribute bend Amy's house koji svira hitove Amy Winehouse i njenog benda. Najispunjeniji dan, po pitanju cjelodnevnog programa, je 31. prosinca. Već u 9.30 sati ujutro počinje humanitarna tombula na Trgu od oružja. U podne slijedi koncert 'Na lijepom plavom Jadranu' na centralnom trgu. Riječ je o koncertu klasične glazbe koji se organizira s nekoliko bečkih glazbenika. Istog dana će se održati i Doček dječje Nove godine kroz nekoliko manifestacija, a centralna je ona na trgu u poslijepodnevnim satima; od predstava, preko zabave, do spuštanja Djeda Božićnjaka sa sata u Gradu. U večernjim satima počinje novogodišnji koncert Massima Savića na Trgu od oružja. Nakon novogodišnjeg dočeka, 2. siječnja će se održati koncert klape Šufit na Pjaci od muzeja, a dva dana nakon toga nastupit će i srpsko pjevačko društvo Jedinstvo ispred crkve sv. Nikole. Također, 5. siječnja održat će se manifestacija posvećena jednom kotorskom oriđinalu uz nastup benda 'Inspiracija' na Pjaci od muzeja. Na pravoslavni Badnji dan, 6. prosinca, također će se dijeliti priganice, a 8. siječnja će se održati Papalada ala maka, tradicionalna gastro manifestacija uz koncert The Grupe,“ izjavila je Radović.

Svima onima koji namjeravaju slaviti u Kotoru, savjetovala je da što prije rezerviraju smještaj s obzirom na to kako će kapaciteti biti popunjeni, a cijene dodatno rasti što se doček bude više bližio.

Popularni Članci