Župan Dobroslavić u Egiptu na Skupštini regionalnih čelnika Mediterana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnž
Župan Nikola Dobroslavić u Egiptu sudjeluje u radu Skupštine regionalnih i lokalnih predstavnika EU i regija Mediterana.

Teme o kojima se raspravlja s čelnicima egipatskih regija i regija država iz okruženja su utjecaj lokalne i regionalne samouprave na upravljanje procesima migracija, sprječavanju radikalizma i nasilja nad mladim ljudima te jačanju uloge i prava žena na Mediteranu.

Razmatraju se mogućnosti prenošenja znanja i pozitivnih iskustava, te iznalaženje potrebnih financijskih sredstava za razvijanje alata za odvraćanje mladih ljudi od uključivanja u ekstremističke pokrete te poticanje njihovog životnog ostvarivanja kroz legalne poslovne i društvene aktivnosti i institucije. Na ovom sastanku dogovorit će se konkretan akcijski plan za naredne dvije godine.

Europska Unija inzistira na suradnji sa zemljama u mediteranskom susjedstvu kako bi ojačala ulogu i kapacitete njihovih lokalnih uprava u cilju postizanja održivog ekonomskog razvoja te stabilne uprave i političke budućnosti šireg prostora ove regije.

Popularni Članci