Župan Nikola Dobroslavić ne vjeruje Haškom tribunalu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju danas je presudom odredio odgovornost političkih i vojnih vođa bosanskohercegovačkih Hrvata za teške zločine u hrvatsko-bošnjačkom sukobu tijekom rata u BiH.

Većina dubrovačkih političara nisu se osvrtali na odluku suda, no župan Nikola Dobroslavić putem svog Facebook profila poručio je kratku i jasnu poruku:

"Ja Haškom tribunalu ne vjerujem!", napisao je Dobroslavić podijelivši fotografiju nedavno preminulog generala Praljka koji je tijekom izricanja presude u sudnici popio otrov nakon čega je preminuo u bolnici.

facebook

Podsjetimo, nakon što je žalbeno vijeće potvrdilo Praljkovu prvostupanjsku kaznu od 20 godina zatvora on im je kazao: "General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu" i popio supstancu.

Također, Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju danas je izrekao poravnomoćne presude Brunu Stojiću i Jadranku Prliću kojima je potvrđena kazna zatvora od 20 odnosno 25 godina. Kazne zatvora potvrđene su i za Milivoja Petkovića, i to u trajanju od 25 godina, kao i za Valentina Ćorića, u trajanju od 16 godina te za Berislava Pušića, u trajanju od 10 godina.

Popularni Članci