Vlasnika praonice koji je snimio prijetnje prijavili DORH-u zbog 'neovlaštenog snimanja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: index.hr
Index donosi nastavak priče o sukobu pročelnika dubrovačke Porezne uprave Borisa Šuvaka s Joškom Đeldumom, vlasnikom praonice iz Orebića, koju je porezna inspekcija zapečatila zbog deset kuna. Đeldum tvrdi - iza svega stoji šef dubrovačke Porezne uprave, koji ima zaleđe u zamjeniku ministra financija Borisu Lalovcu.

- 'Audio zapis sa snimkom eventualne prijetnje pročelnika Područnog ureda Dubrovnik, zaprimljen je u Središnjem uredu Porezne uprave, a s obzirom da su člancima 139. i 143. Kaznenog zakona opisana kaznena djela prijetnje i zvučnog snimanja, navedeni audio zapis dostavljen je Državnom odvjetništvu na nadležno postupanje', odgovoril su iz Porezne uprave novinaru Indexa na upit jesu li upoznati s audio snimkom u kojem se prijeti Jošku Đeldumu, vlasniku praonice rublja u Orebiću.
 
Naime, pročelnik Porezne uprave u Dubrovniku, kako je objasnio Đeldum, nekoliko dana nakon što je nastala audio snimka ostvario svoju je prijetnju: poslao mu je poreznu inspekciju te zbog 10 kuna zatvorio Đeldumovu radnju. 

Kako je Index već pisao, Đeldumovi problemi s šefom Porezne u Dubrovniku krenuli su kada je slučajno u Zračnoj luci sreo pomoćnika ministra financija Borisom Lalovcem te u razgovoru kritizirao glavnog dubrovačkog poreznika. No, Porezna uprava ne želi se sada baviti poviješću sukoba i ulogom Linićeva pomoćnika.

Indexov članak u cijelosti pročitajte ovdje

 

Popularni Članci