ANA HRNIĆ NOVA DIREKTORICA DUBROVAČKOG TZ-A? Franković: 'Ako bude odabir Turističkog vijeća, ima i moju podršku'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković danas je na konferenciji za medije oko izbornih rezultata prokomentirao i natječaj za novo lice Turističke zajednice grada Dubrovnika nakon što je Romana Vlašić na to mjesto dala ostavku. 

Naime, natječaj za navedeno radno mjesto istječe danas, a na njega se zasad prijavila jedna osoba. Prijave mogu pristizati još tjedan dana. 

"Nisam uopće htio sudjelovati u tom izboru, prepustio sam to stručnim ljudima unutar Turističkog vijeća. Članovi povjerenstva su on i koji će donijeti prijedlog o tome tko će biti direktor TZ-a. Više puta sam istaknuo kako je Dubrovnik jedan rasadnik turističkih stručnjaka. koji su sposobni voditi hotele, resorte, ali i TZ grada Dubrovnika pa očekujem i više prijava od ove jedne koja je zasad stigla," izjavio je Franković. 

U javnosti se više puta spominjalo ime Ane Hrnić kao nove direktorice TZ grada Dubrovnika, a na pitanje je li ona dovoljno stručna, Franković je odgovorio kako on ima samo jednu ruku koja glasa, a kako su tu još i drugi ljudi iz TZ-a poput predstavnika agencija, ugostitelja i drugih turističkih sektora. 

"Oni su ti koji će zajedno samnom donijeti sud. Poštujem Anu Hrnić, njen životni put i sve ono što je radila. Mislim kako ona sigurno može doprinijeti. Tko još to može, vidjet ćemo pa kad bude izabran kandidat ili kandidatkinja, onda ćemo moći konkretno više reći o tome," kazao je. 

Na pitanje je li aktualna politika u Gradu želi pozicionirati na to mjesto, Franković je kazao kako bi takvi navodi bili istiniti kad bi politika, HDZ ili on osobno mobli imenovati sve članove Turističkog vijeća, ali pošto to nije moguće, onda se ne može govoriti o političkom izboru. 

Na pitanje ima li Hrnić njegovu potporu ako kandidatura bude istaknuta, Franković je odgovorio potvrdno. 

Popularni Članci