ARHITEKTONSKO SAVRŠENSTVO ILI DEVASTACIJA? Na Lopudu izgrađena luksuzna villa pokraj hotela Lafodije (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: EL
Kako su se proteklih dana završni radovi približavali kraju, villa Lazure odmah pokraj hotela Lafodije poprimala je sve više svoj konačni izgled.

Kao što je i vidljivo, arhitektonski stil podsjeća na onaj u kojemu je izgrađen hotel Lafodia još relativno davne 1969.godine. Ipak, 49 godina kasnije, novoizgrađena villa ima prilično moderniju fasadu.

Objekt izgledom podsjeća na stražnji dio neke luksuzne jahte, a mnogi otočani ističu kako je donio dašak osvježenja i noviteta u arhitekturi na samome otoku.

Dok pojedinci negoduju govoreći kako je riječ o čistoj devastaciji otoka s obzirom na to da se ovakva vrsta moderne arhitekture ne uklapa u stoljetni ambijent dalmatinskog stila temeljenog na kamenoj izgradnji, drugi ipak ističu kako je riječ o znatno manjoj građevini od samog hotela pokraj kojeg je izgrađena.

Jedan otočanin čiji su podatci poznati redakciji, komentirao je za Dubrovački dnevnik kako se o tome trebalo razmišljati onda kada se gradila Lafodia: 'Ako su se Lopuđani uspjeli naviknuti na Lafodiju koja je znatno drugačija od ostalih građevina na otoku, onda ne vidim razlog zašto bi ikome smetao znatno manji objekt odmah pokraj spomenutog hotela.'

Nadalje, mnogi ističu činjenicu da svijet već neko vrijeme živi u 21. stoljeću te da se sve prilagođava novim trendovima, pa tako i arhitektura.

Dubrovački dnevnik je istraživao te naišao na stranicama hotela Lafodije na sliku koja prikazuje plan izgradnje još jednog objekta, odmah pokraj novoizgrađene Lazure. Je li zaista riječ o devastaciji ili ipak o nečemu lijepome što donosi dašak osvježenja i napretka, procijenite sami.

Screenshot www.lafodiahotel.com

Foto: Screenshot www.lafodiahotel.com

Popularni Članci