DIRLJIVO PISMO Ova kandidatkinja apelira za demokraciju, želi zaustaviti krađu na izborima

Autor: Matej Autori fotografija: Ivona Butjer
Konavka Anita Ruso Glasnović apelom se obratila članovima biračkih odbora i zamolila za demokraciju. Prisjetila se Domovinskog rata i borbe za demokraciju. Kandidatkinja Glasnović kaže kako oni koji su ostavili život na pragu Domovine žele demokraciju za koju su se borili. 


Moje ime je Anita Ruso Glasnović, obraćam vam se kao samo jedna od kandidata, kandidata za načelnicu Općine Konavle. Kao što znate, ili ste doživjeli rat 1991. godine ili ste se neposredno nakon rata rodili, Konavle su bile prve na udaru srpsko-crnogorske vojske koje su ratom devastirale naš kraj.

Borili smo se tada za svoje mjesto, za svoju imovinu, za svoju domovinu ali i za demokraciju. Borba se isplatila, na kraju smo, uz ogromnu cijenu obranili svoje domove, svoju Domovinu, dobili smo svoju Državu ali i demokraciju.

Uz demokraciju smo dobili i višestranačje, a uz to i višestranačke izbore.

U nedjelju se održavaju sedmi lokalni izbori od 1993. godine. Prilika je to, jedna u četiri godine da sami krojimo tko će u naše ime, za naš račun upravljati Općinom. Glasovi birača koji izađu na izbore će se zbrojiti i dobit ćemo pobjednika.

No, ako članovi biračkih odbora ne odrade svoj posao za koji su plaćeni, demokracija će izostati i dolazimo u opasnost da se demokracija neće konzumirati, postoji strah da se neće provesti volja naroda, da će se manipulirati na izbornim mjestima i da samo višestranačje dolazi u pitanje.

Ne želim vjerovati da netko tko voli svoju državu, svoje mjesto, može manipulirati s glasačkim listićima. Povijest nas uči kako su izborne nepravilnosti moguće. To nije dobro, to je zlo, to je protivno svim demokratskim normama i načelima, nema veze niti s katoličkim niti inim vjerskim načelima.

U nedjelju stojimo sami pod konavoskim nebom, ponosno branimo svi zajedno demokraciju, Ustav Republike Hrvatske, koristimo svoje pravo da biramo i da budemo birani. I jedan glas koji nije zaokružen od strane glasača je protivan onim načelima za koje su se naši roditelji, susjedi, prijatelji borili u Domovinskom ratu.

Stoga vas ovim putem svesrdno molim da se oduprete pritiscima, da otvorite oči i da branite demokraciju, neka ovi izbori budu pokazatelj volje birača, a ne izbornih manipulacija.
Radi nas, naših budućih naraštaja u ime onih koji su na braniku Domovine izgubili živote, krenimo pošteno i odgovorno u sve demokratske procese. Izbori su ključan faktor demokracije,

Vaša, 
Anita Ruso Glasnović
Kandidatkinja za načelnicu Općine Konavle

Popularni Članci