DOBRE VIJESTI IZ KONAVALA Lasić: 'Radimo na pogonu koji će zapošljavati 80 radnika'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Konavle održana je danas povodom obilježavanja 25. obljetnice Konstituirajuće sjednice Vijeća i službenog osnivanja Općine Konavle, a načelnik Općine Božo Lasić osvrnuo se na projekte među kojima je spomenuo i uređenje zgrade TEP-a što, kako kaže, brojni nisu znali. 

'Danas na Zvekovici se uređuje zgrada TEP-a i to će biti jedan mali pogon gdje će se zapošljavati 80 zaposlenika. Da nismo doveli svu infrastrukturu na to područje, danas ne bismo mogli to raditi na Zvekovici," izjavio je Lasić. 

Načelnik Konavala osvrnuo se i na ostale brojne projekte koji se planiraju u Konavlima ili su u fazi realizacije. 

"Očekujemo i spajanje Zračne luke na naš kanalizacijski sustav. Gospodarski svekoliko napredujemo. U ZL Dubrovnik se ulažu velika sredstva koja posredno i neposredno doprinose razvoju Općine Konavle, svaki njihov uspjeh nas veseli. Nezaposlenost nam je sada već ispod četiri posto, manja nego što je to slučaj čak s nekim razvijenijim europskim državama. Kad su u pitanju djeca i mladi, pomažemo različite sportske, vjerske i druge aktivnosti te sufinanciramo oko 50 udruga koje djeluju na području Konavala. pripremamo izgradnju škole u Cavtatu i mislim kako smo u zadnjih mjesec i pol, dva dana polučili dobre rezultate. U četvrtak ću biti u Zagrebu na sastanku u Ministarstvu koji bi trebao polučiti konkretne rezultate. Samnom će biti i župan Nikola Dobroslavić. Pripremamo izgradnju novog vrtića u Cavtatu. Gradimo kanalizaciju na Grudi, u Moluntu je pripremamo. Očekujemo uskoro i projekt na Prevlaci u suradnji s DPDS-om. U naredna tri mjeseca očekujemo revitalizaciju Prevlake. Kupljena je zbirka muzejskih eksponata u Austriji pa sam uvjeren kako će to biti jedan pravi hit na ovom području. Napreduju radovi na ulazu u Cavtat, a priprema se izgradnja reciklažnog dvorišta,“ kazao je Lasić. 

Popularni Članci