DOBRE VIJESTI ZA ŠIPAN Projekt parka s dječjim i sportskim igralištem na Suđurđu prijavljen za sufinanciranje iz EU fondova

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad
Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika prijavio je 2,8 milijuna kuna vrijedan projekt „Uređenje parka, sportskog i dječjeg igrališta, Suđurađ, Šipan“ na natječaj 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Projekt jer ukupno vrijedan 2.828.531,54 kuna, dok ukupni iznos prihvatljivog ulaganja u natječaju iznosi 2.665.863,38 kuna uz intenzitet potpore od 80 %, odnosno 2.132.690,70 kuna. Razliku između dodijeljenih sredstava i ukupne vrijednosti projekta osigurava Grad Dubrovnik iz vlastitih prihoda.

Natječaj je otvoren unutar Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a financira se sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Zahvat koji je osmišljen kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište namijenjen je svom lokalnom stanovništvu naselja Suđurđa, ali i cijelog otoka Šipana. Unutar granice zahvata uredit će se park u sklopu kojega će se smjestiti sportsko igralište (košarkaško) te dječje igralište opremljeno različitim spravama. U svrhu što bolje pristupačnosti prostora na rubovima zone zahvata uredit će se uličice, odnosno skalini. Parter igrališta će se asfaltirati, tribine, zidovi i stepenice obložit će se kamenom iz okolice, dok će se staze posuti rasutim oblutcima. Ostatak parcele će se hortikulturno urediti.

Realizacijom ove investicije Suđurađ će dobiti jedan novi, uređeni javni prostor. Dječje i sportsko igralište će omogućiti sigurno i aktivno provođenje slobodnog vremena djece, roditelja i posjetitelja što će znatno poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva. Ujedno, park će postati prostor pogodan za organizaciju različitih manifestacija koje će povećati kvalitetu kulturne i turističke ponude u naselju, a time i zadovoljstvo turista i lokalnog stanovništva.

Popularni Članci