DOBROSLAVIĆ NA DRUŽENJU S NOVINARIMA: Političari trebaju paziti kakve odluke donose, kasnije ih je teško popraviti (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovogodišnje, tradicionalno druženje župana Nikole Dobroslavića s novinarima povodom Dana državnosti održalo se danas u domaćinstvu Ficović u Hodiljama na Pelješcu. 

"Želimo se ovom prigodom zahvaliti na praćenju našeg rada u proteklom razdoblju. Zadovoljni smo načinom na koji pratite naš rad, a i da nismo, trpjeli bismo, jer ipak ste vi sedma sila," na samom početku se u šaljivom tonu okupljenima obratio Dobroslavić nastavivši kako smatra kako 'novinari svoju društvenu ulogu obavljaju onako kako treba'. 

"Mi radimo najbolje što znamo i vjerujemo kako radimo dobro, ali nije na nama da ocjenjujemo, nego na vama, a posebno na našim sugrađanima koji nas ocjenjuju kad dođe vrijeme izbora," izjavio je Dobroslavić koji je potom kazao nekoliko riječi o samom Danu državnosti. 

"Čuli smo kako postoje incijative da se obilježavanje Dana državnosti vrati na 30. svibnja. Tu vidimo koliko je loše kad se intervenira u ustaljeni tijek. Nikada nije trebalo micati 30. svibnja, to je bila jedna pogreška nadobudnih političara. Oni misle kako su najpametniji na svijetu i oni bi izmislili sutra da Božić nije 25. nego 26. prosinca. Dan državnosti je pomaknut na 25. lipnja i to je možda i najvažniji dan, gledano iz perspektive naše političke i društvene povijesti. Navodno se i Škrabalo pokajao i rekao da je falio. Ne znam hoće li se vraćati na 30. svibnja, smatram kako bi trebalo, ali nikad se neće vratiti ono što je izgubljeno," prokomentirao je Dobroslavić dodavši kako je slične stavove podijelio i na društvenim mrežama. 

"Političari trebaju paziti kakve odluke donose jer poslije ih je teško popraviti," izjavio je. 

Župana je u ime okupljenih novinara pozdravio novinar Luko Brailo. 

Dio atmosfere s druženja pogledajte u fotogaleriji. 

Popularni Članci