Dubrovačko-neretvanska županija nabavlja vatrogasni brod

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnž
Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje u još jednom europskom projektu – AdriaMORE iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija čijom će realizacijom Županija nabaviti protupožarni brod. 

Procijenjena vrijednost broda, čija se nabavka očekuje do kraja godine je oko milijun kuna, a osim opremom za gašenje požara na otocima i obalnom području bit će opremljen opremom za intervencije u slučaju onečišćenja mora, pomoć unesrećenim osobama u pomorskim nesrećama te teglenje oštećenih brodica.

Projekt AdriaMORE svojevrsni je nastavak uspješno provedenih projekata iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC – ADRIARadNet i CapRadNet te suradnje s Centrom za izvrsnost pri Sveučilištu u L’Aquili – CETEMPS i Regijom Abruzzo kao vodećim partnerom.

U provedbi projekta također sudjeluju još dva partnera: hrvatski Državni hidometeorološki zavod i Institut za proučavanje atmosfere i klimatskih promjena iz Bologne. Projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija vrijedne su oko milijun i 350 tisuća kuna i u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija. Ukupna vrijednost projekta AdriaMORE je oko 8 milijuna i 625 tisuća kuna.

Popularni Članci