ENERGETSKA OBNOVA ZAVRŠENA Obrtnička i tehnička škola ima novu fasadu, manje troškove i bolje uvjete rada za učenike (FOTO)

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Alena Hadžić
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima i suradnicima obišao je zgradu Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik na kojoj su nedavno završeni radovi energetske obnove.

Energetska obnova Obrtničke i tehničke škole je jedan od projekata sufuinanciran iz europskih fondova. Tvrtke Capitalis d.o.o. na čelu s Mihom Klečkom vodila je obnovu.

"Mi smo ih u tome financijski poduprli, ovo je projekt vrijedan 3 milijuna kuna, a mi smo inicijalno jamčili sa 65 posto sufinanciranja, a na kraju je to ispalo i manje od toga. Škola je dobila novu fasadu, poboljšala uvjete rada i smanjila troškove. Imamo još projekata u županiji - OŠ Gruda, Dom za starije u Veloj Luci, gimnzija u Metkoviću i OŠ u Staševici, ovi projekti su vrijedni 13 milijuna kuna, mi nosimo 8 milijuna kuna za sufinanciranje. Smatramo da treba obnavljati škole u svakom smislu," kazao je župan Dobroslavić.

Ravatelj škole Dinko Mandić istaknuo je kako je projekt značajan zbog ostvarenja uštede u energentima, ali i edukaciji učenika.

"Najznačajniji učinak ove obnove je ušteda u energentima od 50 posto, tako je planirano projektom, a nadamo se da će to biti i ostvareno te da ćemo moći korisiti ovo za poboljšanje nastavnog procesa. Osim toga, zgrada škole je uljepšala gradsku vizuru, fasada nam je bila u prilično lošem stanju, čak je i puštala na više mjesta, a sada je to jedna lijepa zgrad," zaključio je ravnatelj Mandić.

Popularni Članci