Evo u kojim poslovima se najviše, a u kojima najmanje zarađuje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Prosječna mjesečna neto plaća u Hrvatskoj u zadnjem kvartalu prošle godine iznosila je 5 586 kuna, što je za jedan posto više nego u prethodnom i za dva posto više nego u istom razdoblju 2016, podaci su servisa MojaPlaća.

Najviša prosječna plaća je u Gradu Zagrebu te iznosi 6 233 kune, što je 13 posto iznad prosjeka. Nakon Zagreba slijedi Dubrovačko-neretvanska županija gdje su plaće dva posto niže od prosjeka.

Na portalu MojaPlaća također su dostupni podaci o najbolje i najlošije plaćenim poslovima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tako najveća primanja na krajnjem jugu Hrvatske ostvaruju izvršni direktori, upravitelji hotela i šefovi kuhinje koji imaju prosječne plaće u iznosima većima od 12 tisuća kuna.

S druge strane, najpotplaćenije je mjesto trgovca, potom blagajnika te prodavača - savjetnika čije prosječne plaće ne prelaze 4 tisuće kuna.

Po pitanju najčešćih beneficija za radnike na području Dubrovačko-neretvanske županije, to su najvećim dijelom plaćeni putni troškovi. Topli obrok je na drugom mjestu, zatim slijede parking i službeni mobitel, a nakon toga besplatno piće na poslu.

Prema podacima o ispitanicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije, najviše je onih čija se plaća kreće u iznosu od četiri do pet tisuća kuna, slijede ispitanici s plaćama od pet do šest tisuća kuna dok je najmanji broj onih s 11 do 12 tisuća kuna.

Podaci: screenshot, MojaPlaća

Popularni Članci