Franković i Dobroslavić s izaslanstvom Republike Koreje: Potrebna nam je izravna zračna linija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnž
​Župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković sa svojim suradnicima primili su izaslanstvo Republike Koreje na čelu s potpredsjednikom Narodne skupštine Nj. E. Park Joo Sunom. U izaslanstvu Republike Koreje su, među ostalima, bili i veleposlanik u RH Nj. E. Park Won-sup te zastupnici u Narodnoj skupštini Kweon Seong Dong, Lee Jong Bae i Son Kumju.

Na početku susreta župan je visoke goste upoznao s gospodarskim značajkama te prirodnim i kulturnim znamenitostima Dubrovačko-neretvanske županije, naglasivši kako se upravo na lijepoj prirodi, bogatoj kulturnoj baštini i čistom moru temelji naša najvažnija gospodarska grana - turizam. Također, rekao je župan Dobroslavić, izuzetno nam je važna i poljoprivreda, a potencijal za razvoj, pa tako i trgovinsku suradnju s koreanskim gospodarstvenicima, imamo u Luci Ploče, koja se nalazi na koridoru Vc.

"Drago mi je što velik broj turista iz Koreje posjećuju našu županiju te nam je upravo to motiv da se još bolje povežemo izravnom zračnom linijom", naglasio je župan te dodao da je Dubrovačko-neretvanska županija otvorena za ulaganja i suradnju s koreanskim gospodarstvenicima.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je Nj. E. Park Joo Sunu što su odabrali posjetiti Dubrovnik: "Dubrovnik je oduvijek bio kolijevka diplomacije i domaćin brojnim izaslanstvima pa tako i vas primamo s velikim zadovoljstvom." Dodao je i kako je u prošloj godini Dubrovnik posjetilo 30 tisuća turista iz Republike Koreje, ali i kako je broj u stalnom porastu te izrazio nadu da će se između dviju zemalja uspostaviti izravna zračna linija kako bi se pozitivan trend nastavio.

Nj. E. Park Joo Sun zahvalio je domaćinima na prijemu te kazao kako je i sam, poput brojnih koreanskih turista, oduševljen ljepotama Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. "Željeli bismo i da veći broj Hrvata posjećuje našu zemlju te da naše zemlje uspostave konkretniju suradnju, posebice u trgovinskoj razmjeni i ulaganjima. Između Republike Hrvatske i Republike Koreje potpisan je i Sporazum o zračnom prometu, što će zasigurno doprinijeti jačem povezivanju dviju zemalja.", rekao je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Koreje.

U cilju jačanja suradnje, Nj. E. Park Joo Sun predložio je i potpisivanje sporazuma o suradnji na razini gradova ili županija, a što bi dodatno ojačalo realizaciju određenih projekata.

Popularni Članci