GLEDAM SVOJE KONAVLE Dođite na stručno predavanje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Udruga Agroturizam Konavle, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, u subotu 8. prosinca sa početkom u 18:00 sati nastavlja s provođenjem svog novog projekta "Gledam svoje Konavle".

Stručni tim zadužen za realizaciju ovog projekta čine: doc. dr. sc. Ines Hrdalo – krajobrazni arhitekt sa Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. David Kabalin, dia – specijalist za zaštitu spomenika i lokaliteta, Anita Trojanović, mag. ing. prosp. arch. – Studio LandA d.o.o. i Jelena Gale Pregelj, mag. oec. –iz udruge Agroturizam Konavle.

Oni su u prethodnom razdoblju obišli osnovne prometnice u Konavlima te su metodom zapažanja prostora uz prometnice evidentirali stanje i izradili fotodokumentaciju.

Doc. dr. sc. Ines Hrdalo, mr. sc. David Kabalin i Anita Trojanović, mag. ing. prosp. arch. održat će, 8. prosinca 2018.g. u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, stručno predavanje na kojem će iznjeti rezultate analize dobivene nakon obilaska područja Konavala i sugerirat pravilne modele s ciljem podizanja svijesti lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređanja i sklada u ruralnom prostoru Konavala, educiranja lokalnog stanovništva kako bi se odgovornije ponašali u gospodarenju otpadom i kako bi pravilnije i skladnije uređivali privatne i javne površine čime žele doprinijeti unapređenju kvalitete prostora za posjetitelje, ali i za lokalno stanovništvo.

Projekat "Gledam svoje Konavle" provodi se uz podršku zračne luke Dubrovnik i u suradnji s Općinom Konavle te je zamišljen kao višegodišnji projekt koji će se provoditi više godina u proljetnom ili jesenskom terminu sa stalnom nadogradnjom i jačim edukativnim karakterom upotpunjen ekološkim akcijama.

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve da dođu i aktivno se uključe u raspravu nakon predavanja

Popularni Članci