I nakon što je otišla u službenu mirovinu s 67 godina, nastavila raditi za Dubrovačko-neretvansku županiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Radni odnos Branki Martinović Vuković dva put se produživao

Branka Martinović Vuković zadnjeg dana prošle godine otišla je u mirovinu sa svoga radnog mjesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i to s navršenih 67 godina. No, iako je službeno otišla u mirovinu, i dalje je nastavila dolaziti na posao. Pitali smo Dubrovačko-neretvansku županiju zbog čega?

- Branki Martinović-Vuković je po ispunjenju uvjeta za mirovinu sukladno Zakonu, prestao radni odnos u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Upravnom odjelu za zaštitu okoliša, no zbog činjenice da Županiji predstoji novi ustroj upravnih odjela, kao i da je iz tog Upravnog odjela nedavno otišao jedan djelatnik, postoji stvarna privremena potreba za poslovima koji nisu u domeni redovnih poslova i radnih zadataka koji se obavljaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Županija je stoga sklopila ugovor o djelu s gospođom Martinović Vuković u dva navrata po mjesec dana vrijednosti šest tisuća kuna – odgovorili su nam iz Županije ne preciziravši je li riječ o bruto ili neto iznosu.

Kako smo već pisali, Martinović Vuković u studenom 2015. godine napunila je 65 godina, te joj je sukladno članku 115., stavku 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi trebala prestati služba po sili zakona. Međutim, iako je trebala otići u mirovinu Martinović Vuković nastavila je s radom u Županiji dodatne dvije godine. Iz Županije su nam tom prilikom kazali:

- Člankom 115., stavkom 2. Zakona o službenicima i namještenicima, određeno je kako se iznimno od stavka 1. istog članka može donijeti rješenje o zadržavanju na radu službenika radi dovršenja poslova ili drugih opravdanih razloga, ali ne duže od dvije godine. Budući da je gospođa Branka obavljala više najsloženijih poslova iz nadležnosti Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode, tako je uz njenu suglasnost, a sukladno članku 115., stavku 2. Zakona, zadržana na radu radi završetka preuzetih poslova. S 31. prosinca 2017. godine prestao je radni odnos gđi. Martinović Vuković.

Drugim riječima Županija je Martinović Vuković dvaput produžavala radni odnos, iako je još krajem 2015. godine trebala otići u mirovinu. Prvi put su joj produžili dvije godine, a sad dva mjeseca.

VEZANE VIJESTI:

Zaposlenica Dubrovačke županije trebala je otići u mirovinu, ali nastavila je raditi, iako je napunila 65 godina

Popularni Članci