Liga nacija se približava, a kako će izgledati Hrvatska?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Glebov/PIXSELL
U pet dana tri su se igrača oprostila od reprezentacije. Krenuo je Vedran Ćorluka, a za njim su otišli Mario Mandžukić pa Danijel Subašić. 

S njima odlazi i dio povijesti koju su ispisali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su nadmašili čuvenu brončanu generaciju iz 1998. i stigli do svjetskog srebra, piše Index.hr.

Za kukanje i emocije nema puno vremena jer 6. rujna kreće Liga nacija, novo UEFA-ino natjecanje. Hrvatska je dio Lige 1 te će u skupini 4 igrati protiv Španjolske i Engleske. Na startu Hrvatska ide u goste Furiji u Elcheu, 11. rujna. Izbornik Zlatko Dalić sljedećeg će tjedna objaviti popis igrača.

Čeka još jedan poziv. Za Luku Modrića zamjene nema. Kapetan se još nije očitovao, ali je na SP-u dao naslutiti da će otići na vrhuncu, kao viceprvak svijeta i najbolji igrač SP-a. Kako će Dalić posložiti momčad nakon što je ostao bez kičme momčadi? 

Danijela Subašića će na golu zamijeniti Lovre Kalinić, koji će jedinica Hrvatske postati s 28 godina. Vratar Genta prethodne je dvije sezone najbolji čuvar mreže u Belgiji i povjerenje sigurno dobiva u pravo vrijeme. Uz njega će biti i Dominik Livaković, koji je na SP-u u Rusiji bio treća opcija, dok bi njegovo mjesto trebao zauzeti sve bolji Josip Posavec iz Hajduka. 

Na desnoj strani ostaje Šime Vrsaljko, novi igrač Intera, a u konkurenciju s Ivanom Strinićem i Josipom Pivarićem trebao bi ući i Borna Sosa, koji je ovog ljeta potpisao za Stuttgart, kao i Borna Barišić iz Rangersa. Oni su, bez dvojbe, budućnost reprezentacije. Na stoperskom paru ostaju Dejan Lovren i Domagoj Vida, a njihove alternative bit će novi stoper Marseillea Duje Ćaleta-Car te Filip Benković, odnedavno igrač Leicestera. 

Vezni red umnogome će ovisiti o odluci Modrića, koji ima šest dana da se izjasni. Ako se Luka oprosti od reprezentacije, opcije u sredini su Mateo Kovačić i Milan Badelj, od ove sezone veznjak Lazija. Puno se očekuje od Kovačića, koji je odlučno napustio Real u potrazi za minutažom, koju mu jamči Chelsea. Želi pokazati svoju pravu vrijednost, a i mi konačno želimo doznati kakav je igrač i može li biti jedan od stupova nove Hrvatske. 

Kada je vezni red u pitanju, ne smije se zaboraviti Filipa Krovinovića iz Benfice, koji je bio na pragu reprezentacije uoči Rusije, ali ga je spriječila teška ozljeda. Mladi 22-godišnji Zagrepčanin bi bio pravo osvježenje za Hrvatsku. Naravno, kada se potpuno oporavi i dosegne formu iz prošle sezone.

Na krilima ostaju Ivan Perišić s lijeve te Ante Rebić s desne strane. Alternative su Marko Pjaca i Josip Brekalo. Nema više neumornog Marija Mandžukića, ali ni Nikole Kalinića koji je reprezentaciju napustio tijekom SP-a u Rusiji. Dok ne izgladi odnose s izbornikom i suigračima, on je zaboravljena priča.

U napadu je neupitan Andrej Kramarić, a mjesto bi napokon trebao dobiti i Ivan Santini. Stasiti Zadranin već nekoliko godina igra na visokoj razini, kako u Caenu tako i u svom novom klubu Anderlechtu, za koji od samog starta ove sezone rešeta mreže - postigao je sedam pogodaka u tri utakmice.

Mogući sastavi nove Hrvatske: 

Kalinić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić - Modrić, Rakitić, Kovačić - Perišić, Rebić - Santini

Kalinić - Vrsaljko, Vida, Lovren, Barišić/Sosa - Badelj/Brozović, Rakitić, Kovačić - Perišić, Rebić - Kramarić/Santini

Izvor: Index.hr

Popularni Članci