LIJEPA GESTA Iz naše županije za Vukovar krenulo 10 tona mandarina

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovačko-neretvanska županija već tradicionalno, desetu godinu zaredom, donira 10 tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon, a kamion s mandarinama u pratnji zamjenice župana Žakline Marević i ravnateljice JU RRA DUNEA Melanije Milić stigao je u petak u Vukovar.

Zamjenica Marević mandarine je uručila vukovarsko-srijemskom županu Božu Galiću te ovom prilikom je istaknula kako je riječ o poruci prijateljstva i ljubavi.

”Akcija je pokrenuta kako bi se unaprijedila suradnja između Zelene i Plave Hrvatske, a danas se ta suradnja nastavlja u dobrom smjeru. Prošle godine je delegacija Vukovarsko-srijemske županije bila kod nas i dogovorili smo da se proizvodi iz Vukovara prezentiraju kod nas. Povezali smo naš turizam i hotelijere s poljoprivrednicima iz Vukovarsko-srijemske županije. Mi smo u proteklom razdoblju iskazali i svoju spremnost u obnovi vukovarskog vodotornja, a također suradnja između naše i vukovarske bolnice je na visokoj razini. Ove mandarine na neki način pokazuju brigu naše Županije povrh svih ostalih oblika suradnje”, rekla je zamjenica Marević.

Župan vukovarsko-srijemske županije Božo Galić rekao je kako se intenzivno radi na avionskoj liniji koja bi povezala Vukovar i Dubrovnik preko osječkog aerodroma jer bi se na takav način uvelike poboljšao i olakšao prijevoz robe s istoka Hrvatske na jug.

”Vjerujem da ćemo u tome uspjeti zajedničkim snagama. Naše proizvode žele u cijeloj Dalmaciji, ne samo u Dubrovniku nego sve do Istre. Vjerujem da ćemo naporima naših Županija i gradova postići taj cilj”, rekao je župan Galić.

Voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavko Milić zahvalio se Dubrovačko-neretvanskoj župainiji i svim donatorima koji im pomažu.

”Hvala Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja već niz godina donira mandarine. Sve što mi radimo kroz njihovu pomoć i pomoć naših donatora znak je da ispunjamo ono što je Isus rekao – Sve što činite jednome od moje najmanje braće, meni činite”, rekao je fra Milić.

Treba napomenuti kako je prošle godine Vukovarsko-srijemska županija na ovu prijateljsku gestu uzvratila s pet tona jabuka, a isto će napraviti i ove godine. Jabuke će tako u ponedjeljak biti donirane udrugama i ustanovama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, u organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku je Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već drugu godinu za redom provodi  u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

U sklopu Inicijative u Dubrovniku je održana manifestacija ”Dani Neretve u Dubrovniku”, a u suradnji s Gradom Zagrebom održana je manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“.

Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije odazvalo se preko dvadeset OPG- ova i jednako toliko jedinica lokalne samouprave.

Popularni Članci