MLADI KONAVLJANI ISTRAŽUJU Zanimljiva predavanja i prezentacije ulja i meda obilježili drugi dan Mirisa Božića u Konavlima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mirisi Božića u Konavlima
Dva iznimno zanimljiva predavanja obilježila su jučerašnji, drugi dan u programu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima.

Pod zajedničkim nazivom Mladi Konavljani istražuju, održane su prezentacije istraživanja koja je, o zrakoplovnim nesrećama za vrijeme Drugog svjetskog rata, proveo Antun Bruđelez, te istraživanja na temu konavoske suhozidne baštine, koje su proveli Anita Trojanović, Petra Sturica i Pavo Đukan.

U Etno zbirci Bokarica Antun Bruđelez okupljene je vratio u vrijeme prije sedamdeset godine te ispričao niz iznimno zanimljivih sudbina stranih vojnika koji su stradali ili preživjeli zrakoplovne nesreće i Konavaljana koji su pomagali unesrećenima.

U prostoru Matice Hrvatske mladi konavoski krajobrazni arhitekti Anita Trojanović, Petra Sturica i Pavo Đukan, prikazali su bogatstvo konavoske suhozidne baštine, njene potencijale, te turističke valorizacije.

Uz predavanja, koja su bila popraćena velikim brojem posjetitelja, prezentirali su se konavoski uljari i medari.

Mirisi Božića u Konavlima nastavljaju se dana programom Naše matere – u konavoskom robi, koji će se održati u Samostanu Svetog Vlaha u Pridvorju u 17:00 sati, a okupit će Konavoke koje svakodnevno ili u svečanijim prilikama još uvijek nose konavosku robu.

Popularni Članci