UHIĆENA DVOJICA CRNOGORACA Policijski pas nanjušio preko 60 kilograma marihuane u vozilu na graničnom prijelazu Nova Sela (FOTO/VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Ivona Butjer
Na području PU dubrovačko-neretvanske je zaplijenjena veća količina droge, a o dovršenom opsežnom kriminalističkom istraživanju okončanom proteklih dana u ovoj Policijskoj upravi govorio je na izvanrednoj konferenciji za medije načelnik Ivan Pavličević sa suradnicima.

Načelnik Pavličević je istaknuo kako je jučer u popodnevnim satima na Graničnom prijelazu Nova Sela zustavljeno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka te je radi sumnje da se prevoze opijati nad vozilom izvršen detaljan pregled. Prema riječima načelnika, policijski pas je reagirao te se priključno vozilo dodatno pregledalo, a u prenačinjenom prostoru je pronađen 61 kilogram marihuane pakiran u 118 paketića. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a dvojica muškarca koja su bila u automobilu, oba crnogorska državljanina, bit će predana pritvorskom nadzorniku. Inače, riječ je u muškarcima u dobi od 37 i 57 godina. 

- Ovo je samo jedan od kontinuiteta u suzbijanju zlouporabe droga. Obzirom na našu granicu, ljudske potencijale i tehničke sredstva kojima rapolažemo sve više se izbjegava područje juga Hrvatske za tranzit opijata i svjedoci smo da, posebno za vrijeme juga, plutaju paketi marihuane morem - kazao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Procijenjena vrijednost zapljenjene droge na tržištu procijenjuje se na oko šest milijuna kuna, a kujici Molly ovo je prva zapljena droge. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u videozapisu. 

ač/ib

Popularni Članci