Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske načelnik Božo Lasić uputio je čestitku svim stanovnicima Konavala. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

”Prošlo je 28 godina, od tog 15. siječnja 1992. godine, kada su samostalnu državu Hrvatsku priznale države članice nekadašnje Europske zajednice uz još 8 drugih zemalja.

Isto je još i ranije napravila Njemačka i Vatikan, no upravo današnji datum slavimo kao Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

U vrijeme kada je hrvatska sloboda bila pod agresijom velikosrpskog osvajačkog pohoda raskinuli smo sve državnopravne veze sa SFRJ i međunarodno priznanje bilo je pitanje vremena. No tada su dani bili kao godine kako za civile tako i branitelje jer trebalo je obraniti Domovinu, obraniti ono što je naše.

Cijena slobode bila je visoka, najviša. Plaćena je životima, uništenim i pokradenim kulturnim blagom i domovima. To nikada nismo i nećemo zaboraviti. Uz sjećanje na sve one koji nisu s nama danas ipak moramo slaviti. Slobodu s pravom uzimamo ‘zdravo za gotovo’, a jedna mlada demokracija kao što je naša danas je na čelu Vijeća EU.

Čestitam svim Konavokama i Konavljanima Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.”

Popularni Članci