ANE CAREVIĆ Najstarija Konavoka i dalje ima izvrstan smisao za humor, a teško joj pada što nije u konavoskoj robi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Agroturizam Konavle
Predstavnici Agroturizma Konavle danas su posjetili tetu Anu Carević i uručili joj zahvalnicu za izniman doprinos očuvanju konavoske tradicije.

Naime, tete Ane nije bila u mogućnosti sudjelovati na večeri posvećenoj Konavokama koje svakodnevno ili u svečanijim prilikama nose konavosku robu, a koju je Agrotrizam Konavle organizirao 27. prosinca u sklopu manifestacije „10. Mirisi Božića u Konavlima“. 

Izgled, a ni izvrstan smisao za šalu ne odaju godine teti Ani, a napunila ih je 103. Tete Ane, ili, po konavosku, tete Jane Carević, rođena je u kući Ljubić na Radovčićima 1914. godine, a točno na današnji dan prije deset godina došla je u Samostan sestara službenica milosrđa na Boninovu.  

Iako narušenog zdravlja, teško joj pada i često negoduje što nije u konavoskoj robi, ali pletenicu nije ostrigla. Pokazala je ormar u kojemu je uštirkani ubručić koji čeka da skupa pođu u Konavle.  

„Da sam znala da ćete doć, drugačije bi se obukla“, kazala je nasmijanog lica ponosno gledajući u poklone i zahvalnicu na kojoj je ispisano njeno ime.

Popularni Članci