Održana večer tradicije 'Naše matere – u konavoskom robi' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook grupa Zavazda Konavle, Mirisi Božića u Konavlima
Večer konavoske tradicije „Naše matere – u konavoskom robi“ održana je u srijedu uvečer u prepunoj dvorani samostana sv. Vlaha u Pridvorju. Agroturizam Konavle okupio je Konavoke koje svakodnevno nose konavosku robu, kao i one koje robu nose u svečanijim prilikama.  

„Okupili smo žene koje konavoske tradicije svakodnevno žive. Stoga je najmanje što možemo učiniti zahvaliti im na tome, a vrijednosti koje one baštine prenositi na nove generacije“ istaknuo je Ivo Mujo, voditelj programa večeri.

Konavoske matere zahvalile su Agroturizmu Konavle što je organizirao ovaj program, te izrazile nadu da će biti još sličnih okupljanja. U Konavlima još uvijek devetnaest Konavoka svakodnevno nosi konavosku robu dok ih još tridesetak nosi u svečanijim prilikama.

Program je organiziran u okviru desetih Mirisa Božića u Konavlima, a uz Agroturizam Konavle suorganizator večeri je i facebook grupa Zavazda Konavle.

U programu su sudjelovali mandolinski sastav KUD Stjepan Radić iz Pridvorja, Antun Toto Rilović, a pjesme posvećene konavoskoj ženi su čitali Mato Švago, Ana Kravić i Kate Bećir i prof Jelena Sukurica.

Popularni Članci