NE PROPUSTITE ADVENT U CAVTATU Oživjet će tradicionalni običaji, bit će muzike, plesa i dobre zabave (FOTO)

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Goran Mratinović
Bogati program Adventa u Cavtatu predstavile su članice udruge Mame iz Cavtata sa načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem na konferenciji za medije u Općinskoj vijećnici Konavala.

Program su predstavile Petra Kralj Fox, Paula Janović, Lucija Burđelez, Kristina Martinović, Marija Vezilić i Mihaela Butjer koje su, uz ostale mame iz udruge, sve i osmislile kako bi oživjele Cavtat u blagdansko vrijeme. Općina podupire program koji Mame osmišljavaju, a ulaz na sve događaje je besplatan.

"Pomažemo financijski i materijalno kako bi se civilne udruge aktivno uključile u život zajednice. One su zaista oživjele program nakon dugo godina, a to je bio i cilj. Prošle godine organiziran je doček Nove godine u Cavtatu na trgu Franja Tuđmana. Ova događanja nadopunit će se sa onim koji se organiziraju u Dubrovniku," kazao je načelnik Lasić.

Program je vrlo bogat pa će se tako već u subotu, 15. prosinca u Domu kulture Cavtat organizirati dječja božićna izložba "Božić kroz pjesmu", a to je internacionalna izložba likovnih radova vrtičke i školske djece u suradnji sa Muzejima i galerijama Konavala.

"Radovi su izvrsni, imamo ih iz Kanade, Poljske, Italije kao i one koji pristižu diljem Hrvatske, uz naravno radove iz Konavala i Cavtata. Ovo će biti uvod u program," kazala je Janović.

Adventski šator stiže 16. prosinca, a sljedeći dan sve će se okititi.

"Šator je izvrstan jer nam kiša ništa neće ometati," naglasio je Lasić.

Zabavni program službeno će se otvoriti u utorak, 18. prosinca uz vrhunsku glazbu DJ SPEED-a & ZAC THE SAX, poznatog Željka Barača za saksofonom.

Oživljavanje tradicionalnih običaja organizirano je 19. prosinca kada će se prikazati starinski način kićenja bora na ulazu dječjeg vrtića Marijin dom Cavtat, a sve su organizirali DV Konavle, Marijin dom i Muzeji i galerije Konavala.

Također, isti dan u večernjim satima bit će zabava do dugo u noć u organizaciji adventskih kućica kada će se dogoditi "Battle lokalnih bandova-Star Wars."

Jedan od najzanimljivih dana bit će 21. prosinca kada će se oragnizirati božićne karaoke sudionika prve konavoske "Konovizije", a svi posjetitelji pozvani su sudjelovati.

"Oni će pjevati tradicionalne, a i ostale božićne pjesme," pojasnila je Janović.

Plesni studio Lazareti nastupit će 22. prosinca u 17:00 sati u šatoru, a to će biti prava zabava za najmlađe. Osim toga, u kući Bukovaca organizirat će se "Božić u bukovca", program likovnih, glazbenih i plesnih radionica za djecu u organizaciji Muzeja i galerija Konavala. Poznati KUZMA & SHAKA ZULU nastupit će u šatoru na trgu Franja Tuđmana u organizaciji adventskih kućica u 21:00 sat.

Na Badnjak će se odvijati zabava iza polnoćke kada će nastupiti bend DIKTATORI, a sve su organizirale adventske kućice.

Program se nastavlja 26. prosinca u šatoru na trgu kada će DJ CHUDO MIX napraviti vrhunski trash party do dugo u noć.

Vesele dječje plesne skupine kroz program "Božić kroz ples" zabaviti će sve posjetitelje u šatoru na trgu 27. prosinca u 18:00 sati.

Vrhunski Neno Belan zabavit će svu publiku 28. prosinca u 21:00 sat u šatoru na trgu Franja Tuđmana.

Tradicionalna i zabavna priklijada, natjecanje ekipa u pripremi i prezentaciji prikli, počet će 29. prosinca u 16:00 sati, a program će voditi Emerson de Souza Cruz. Nakon toga slijedi božićni koncert cavtatske limene glazbe u Domu kulture Cavtat u 19:30 sati. Isti dan nastavlja se zabava za sve sa bandom VERTIGO - NERETVANSKI TENOR, a cijeli program nazvan je Ribarska noć jer će se nuditi domaći riblji specijaliteti i vino.

Osim toga, u sklopu programa, održat će se Dječja filmska ostvarenja odnosno prikazivanje kratkih dječjih filmova u organizaciji Društva Naša djeca Gruda i Nezavisne produkcije Konavle 30. prosinca u 17:00 sati. Isti dan organizirat će se Doček stare godine uz bend Vertigo - Neretvanski tenor i DJ Bačvara, a sve su organizirale adventske kućice.

I najisčekivanija noć u godinu u Cavtatu će zaista biti posebna. Doček Nove godine obilježit će ekipa iz Rijeke: Tight Chaos: DJ DANNY BLACK, DJ ADAM P, MC FRANKYE ZEE I AVY FAY ON VIOLIN. Oni će izvesti domaće i strane hitove kako bi mogli uživati svi posjetitelji.

Već od početka prosinca i tijekom cijelog trajanja programa otvorene su adventske kućice

Ovaj program imat će i humanitaran aspekt jer će se za vrijeme trajanja programa prikupljati donacije za neurofeedback aparat i opremu senzorne sobe u budućoj Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja. Tu akciju organizirale su DUMAM-e i nazvale je "Tko rano rani, ima šansu".

"Nema komercijalizacije, to je samo neograničena ljubav i to će biti izvrsno," zaključio je Lasić.

Popularni Članci