Ne propustite posljednju utakmicu dubrovačkih košarkaša u 2018. godini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Košarkaši Dubrovnika u subotu igraju posljednju domaću utakmicu u 2018. godini. 

U susretu 10. kola Prve lige u sportskoj dvorani u Gospinom polju dočekuju mlade Splićane, igrače KK Universitas. Obzirom na stanje na tablici, Dubrovčani su peti s omjerom pobjeda i poraza 5-4, a Splićani na 12. mjestu s 2-7, trebalo bi se doći do šeste prvenstvene pobjede.

- Ostale su nam još dvije utakmice do kraja godine i svi priželjkujemo zaključiti prvi dio sezone dobrim igrama i pobjedama protiv Universitasa u Dubrovniku i Ribole Kaštele u gostima. Znamo mogućnosti subotnjeg protivnika, riječ je o drugoj momčadi KK Split. Nedavno smo igrali u Kupu i uvjerljivo slavili u Splitu no oni tada nisu bili kompletni. Ne znamo u kojem sastavu dolaze, ali mi smo trenutno na pet uzastopnih pobjeda i uz to i kvalitetniji sastav. I zato ćemo pobijediti – optimističan je mladi Petar Dubelj, prvi strijelac kluba s 16.6 poena po susretu, ali i prvi asistent (4.2 po susretu).

Puno je razloga za optimizam uoči novih prvenstvenih izazova. Momčad se konačno uigrala, ali i postala svjesna mogućnosti. Potvrđuje to i najiskusniji prvotimac, kapetan Maro Lučić.

- Ja sam prvi uoči početka sezone došao kao "padobranac" u želji pomoći novoj momčadi. Tek smo se sada uvjerili kako je ovo vjerojatno i više skalina ili razina jače natjecanje nego ono što smo igrali do ove sezone. A onda treba biti pošten, daleko najveća kvaliteta je u Premijer ligi. Ova momčad vrijedi i nitko me ne može uvjeriti u suprotno. Veseli nas i plasman među 16 u Kupu Krešimira Ćosića. I dok netko možda priželjkuje Cedevitu, Cibonu ili Zadar za idućeg protivnika, meni bi bilo draže igrati protiv jednog od tri člana našeg natjecanja i tako se plasirati među osam. E, to bi bio pravi uspjeh – naglasio je kapetan Lučić.

Dobre igre i prvenstvene pobjede protiv Rudeša (108:80), Zapruđa (77:57) i Kvarnera (82:63) kao i uspjesi protiv Universitasa (74:57) i Đakova (82:56) u Kupu Krešimira Ćosića, poklopili su se s ulaskom u formu Ivana Vodopije koji predvodi dubrovačke košarkaše po skokovima (7.2 po susretu), ali je također u posljednjih pet utakmica postigao čak 108 poena (Rudeš 21, Zapruđe 25, Universitas 27, Đakovo 18 i Kvarner 17).

- Nismo profesionalci i to se osjetilo na igrama početkom sezone. Nikola Došen i ja smo preko ljeta radili i trebalo nam je vremena "zagrijati se". Ovo je uspjeh momčadi, a ne pojedinca. Jedino razmišljamo o tome kako nastaviti s pobjedama. Ima li što ljepše nego godinu povratka u veći rang natjecanja okruniti sa sedam pobjeda u nizu?! - zapitao se 202 centimetra visoki Vodopija.

Utakmica Dubrovnik – Universitas u subotu u sportskoj dvorani u Gospinom polju počinje u 18 sati.

Popularni Članci